Právě vysíláme

Emotikon 😂 už prý není cool. Jaký ho nahradil?

18. února 2021 14:10
Emotikon 😂 už prý není cool. Jaký ho nahradil?

Vypadá to, že přichází obměna generací. Uživatelé TikToku rozpoutali na sociální síti diskuzi o tom, které věci jsou stále cool, a jaké už ne. A zdá se, že skinny džíny a emotikon 😂 už vyšly z módy.

Lidé, kteří užívají emotikon smějícího se smajlíka, už podle uživatelů TikToku nejsou cool. „Co je na něm špatného?“ dotázal se jeden z diskutujících, načež mu jiný odpověděl, že už vyšel z módy. „Používal jsem ho, ale když jsem viděl, že ho ve svých zprávách posílají také starší lidé, jako třeba má máma nebo starší sourozenci, přestal jsem,“ uvedl jednadvacetiletý Walid Mohammed.

Náhradou za populárního smajlíka má být emoji ve tvaru lebky 💀. Jde o vizuální vyjádření fráze „jsem mrtvý“ nebo „umírám“, která se v angličtině používá k označení něčeho zábavného. Dalším akceptovatelným smajlíkem má být emoji 😭 či prosté napsání „LOL“ nebo „IMAO“.

Podle sedmnáctiletého Xaviera Martina je smějící se smajlík „slepý“ a mnoho lidí jeho věku ho nepoužívá. A v kurzu už není ani smějící se válející emoji 🤣. „Nelíbí se mi, nepoužívá ho ani moje máma,“ napsala jednadvacetiletá Stacy Thiru.

Zdroj: CNN, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat