Právě vysíláme

Facebook, Instagram i WhatsApp několik hodin nefungovaly. Podívejte se, jak se lidé na Twitteru výpadkem bavili

5. října 2021 9:10
Facebook, Instagram i WhatsApp několik hodin nefungovaly. Podívejte se, jak se lidé na Twitteru výpadkem bavili

Facebook, Instagram, WhatsApp a jim přidružené sociální sítě zaznamenaly v pondělí večer obrovský výpadek. Lidé se na ně nedostaly několik hodin, a tak na jejich úkor začali vtipkovat na Twitteru. Podívejte se na ty nejzábavnější hlášky!

Facebook a další sociální sítě v pondělí zaznamenaly největší výpadek ve své historii. Chybové hlášení na facebookové webové stránce podle Reuters naznačovalo, že se jedná o chybu systému DNS (Domain Name System), který zjednodušeně řečeno slouží k zobrazování webových stránek.

Zatímco Facebook se lidem ve většině případů vůbec nenačetl, Messenger nebo WhatsApp naběhli, ale nešlo skrze ně posílat žádné zprávy. Problémy pak zaznamenali také operátoři Vodafone a T-Mobile.

Na Twitteru, který jako jediný z nejpoužívanějších sociálních sítích fungoval, se výpadkem lidi bavili. „Nazdar všichni,“ neodpustil si žert Twitter samotný. V reakci na něj se pak objevilo na síti hned několik vtípků. Uživatele například rozesmála konverzace správce sítě s McDonald’s. „Ahoj, co si budete přát?“ otázal se fastfoodový řetězec. „59,6 milionů nuget pro mé kámoše,“ odepsal Twitter. „Tady nebo s sebou?“ pokračovala konverzace.

Články, které by tě mohly zajímat