Právě vysíláme

FACEBOOK mění pravidla pro řazení komentářů

18. června 2019 10:31
FACEBOOK mění pravidla pro řazení komentářů

Na konci minulého týdne Facebook poodhalil změny týkající se způsobu řazení komentářů. Základním cílem této novinky je to, aby se uživatelům nahoře zobrazovaly nejrelevantnější komentáře u veřejných příspěvků stránek či od osobních profilů s větším počtem sledujících.

„Věříme, že tato úprava povede ještě k smysluplnějším konverzacím a ostatní uživatele bude motivovat k tomu, aby se též zapojili do diskuze,“ píše Facebook ve svém prohlášení.

 

Určitě jste si již všimli, že Facebook má svůj vlastní systém hodnocení, přes který rozhoduje, v jakém pořadí se vám komentáře zobrazí. Teď ale konečně oficiálně poodhalili, jak celý proces přesně funguje u stránek, které sledujete. Samozřejmě prioritu mají komentáře vašich přátel – pokud okomentovali příspěvek na stránce, kterou též sledujete, algoritmus je upřednostní na prvních pozicích. Dále pak ale Facebook vyhodnocuje:

1. IntegritaFacebook nezobrazuje nebo i dokonce skrývá komentáře, které porušují zásady komunity.

2. Zpětná vazba – sociální síť často provádí průzkumy mezi uživateli a snaží se je reflektovat do následných aktualizací. Například přání a změny uživatelů spojené s tím, jaké komentáře preferují a jaké nikoliv.

3. Angažovanost – naprosto klíčovým faktorem jsou však interakce. Nejvíce komentované a lajkované komentáře se automaticky zobrazují na vyšších pozicích ve feedu.

Články, které by tě mohly zajímat