Právě vysíláme

FACEBOOK spustil vlastní TIKTOK. REELS už funguje i u nás, najdete ho na svém INSTAGRAMU

6. srpna 2020 14:10
FACEBOOK spustil vlastní TIKTOK. REELS už funguje i u nás, najdete ho na svém INSTAGRAMU

Americká internetová společnost Facebook spouští ve Spojených státech a desítkách dalších zemí včetně České republiky službu pro sdílení krátkých videí.

Nová služba jménem Reels je obdobou čínské aplikace TikTok, které nyní v USA hrozí zákaz. Facebook spouští Reels jako součást populárního Instagramu. Již v roce 2018 Reels testovali v Brazílii a následně také ve Francii, Německu a Indii

Co to je?

Podobně jako TikTok umožňuje Reels uživatelům nahrávat krátká videa a doplňovat je různými vizuálními efekty a hudbou. Šéf společnosti TikTok Kevin Mayer kvůli tomu označil službu Reels za okopírovaný produkt.

Prezident Donald Trump nedávno pohrozil, že aplikaci TikTok v USA zakáže. Zdůvodňuje to obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.

O převzetí aktivit TikToku ve Spojených státech nyní jedná americký softwarový gigant Microsoft. Transakce by měla umožnit pokračování provozu TikToku v USA. Trump dal Microsoftu čas na dohodu do 15. září, jinak hodlá TikTok zakázat.

Kde ho najdete?

Reels najdete na svém instagramovém účtu. Stačí si aplikaci aktualizovat a na domovské stránce kliknout na hledání (lupu). V první největším okně se vám objeví video z Reels.

Pokud chcete na Reels přidávat vlastní tvorbu, stačí na domovské stránce kliknout na ikonu fotoaparátu, podobně jako když chce vytvořit storíčko. V nabídce na spodu displeje se vám pak objeví tři možnosti Live – pro streamování, Story a Reels. K videům pak můžete přidat hudbu a různé vizuální efekty.
Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat