Právě vysíláme

Hádanka, která vyžaduje logické myšlení: Který z lidí na stromě je nejhloupější? Dokážete to vyřešit?

9. května 2021 9:10
Hádanka, která vyžaduje logické myšlení: Který z lidí na stromě je nejhloupější? Dokážete to vyřešit?

Kdo jste se někdy účastnili nějaké zapálené diskuze – ať už se týkala politiky, kontroverzní osobnosti či vlastně čehokoliv – asi víte, že jakákoli situace, jakákoliv skutečnost se dá interpretovat různě. A stejně tak je to i s tímto obrázkem.

Neexistuje zde totiž žádná absolutně „správná“ nebo „špatná“ odpověď. Použitím logiky a filosofie můžete dojít k několika zajímavým závěrům.

Zde podrobněji rozebíráme dvě možné odpovědi (i když jich asi existuje ještě více). To, k jaké z nich se přikloníte vy, vám může o vás samotných hodně napovědět. Takže ještě jednou se pozorně podívejte na obrázek, důkladně se zamyslete a…

… Jdeme na to!

Čemu věnujte pozornost

Porovnejte každou osobu – kde sedí a co dělá. To, jak se při tom tváří, vezměte také v potaz. Platí, že spadnutí ze stromu s sebou nese riziko zranění. A taky se zamyslete nad významem slova „nejhloupější“ – co pro vás znamená? Až si budete jistí odpovědí, podívejte se na řešení v galerii. Co prozrazuje o vás, se dozvíte níže.

Řešení a)

Pokud jste zvolili toto řešení, oplýváte logickým myšlením. Jste zastáncem vědeckého pokroku a zpochybňovatelem starých zavedených dogmat. Navíc jste dobrý psycholog, který věří, že porozuměním skutečné podstaty věcí, můžeme měnit a zlepšovat svět.

Řešení b)

Pokus jste se uchýlili k tomuto řešení, jste zastáncem tradičních mravních zásad a hodnot. Na svět se nedíváte optikou přesných čísel a fyzikálních zákonů, ale věnujete pozornost věcem pod povrchem a upřednostňujete spíše filosofické chápání skutečnosti. Ve společnosti jste často zastáncem názorů, které ne všichni sdílejí, a dokážete je zapáleně hájit.

Zdroj: www.theepochtimes.com

Články, které by tě mohly zajímat