Právě vysíláme

HBO se vyjádřila k zapomenutému kelímku s kafem na scéně. Není to Starbucks, uvedla

8. května 2019 15:10
HBO se vyjádřila k zapomenutému kelímku s kafem na scéně. Není to Starbucks, uvedla

O pořádný rozruch se před pár dny postaral pozorný fanoušek ságy Hra o trůny, který si v jedné scéně všiml něčeho… nevšedního. Na stole před Daenerys Targaryen se zdá být kelímek s kafem.

Na svém twitterovém účtu vypostoval následující obrázek a rozpoutal tím hovoté pozdvižení.

Fanoušci začali horečně spekulovat o tom, zda se jedná o chybu, nebo o geniání product placement. „Decentní promo. Perfektní marketingová strategie. Dobře jste to vymysleli, Starbucks!“ napsal jeden z nich.

Kauza se rozrostla do takových proporcí, že HBO už nemohla dále mlčet a musela se ke snímku vyjádřit. Na twitterovém účtu Her o trůny vypublikovala tento vtipný tweet. Píše se v něm: „Zprávy ze Zimohradu. To latte, které se objevilo v epizodě, byla chyba. Daenerys si objednala bylinkový čaj.“

Později se do diskuze zapojil i umělecký režisér seriálu Hauke Richter, který vyjádřil přesvědčení, že celé věci se věnuje nepřiměřeně hodně pozornosti. „Věci se na place prostě zapomenou. To se stává. Je to celé nafouknuté, protože se to ve Trůnech ještě nestalo,“ uvedl pro server Variety.

Vedoucí produkce Bernadette Caulfield ovšem zvolila mnohem omluvnější tón. „Nemůžu tomu uvěřit. Naši rekvizitáři pracují na tisíc procent… Tohle… je to skutečné? Opravdu se to stalo? No, hádám, že ano. Je nám to vážně líto!“

Zdroj: BoredPanda, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat