Právě vysíláme

Herec Daniel Craig má stejnou hodnost v britském námořnictvu jako James Bond

26. září 2021 13:10
Herec Daniel Craig má stejnou hodnost v britském námořnictvu jako James Bond

Herec Daniel Craig získal v britském královském námořnictvu čestnou hodnost fregatního kapitána, jakou má ve filmové sérii o Agentovi 007 i James Bond, kterého Craig hraje.  Hodnost Craigovi udělil první lord admirality, admirál Tony Radakin u příležitosti premiéry nového dílu filmové série s názvem Není čas zemřít, který se do kin dostane příští týden.

„Je mi potěšením přivítat čestného fregatního kapitána Daniela Craiga v královském námořnictvu,“ uvedl Radakin. Daniel Craig byl posledních 15 let dobře známý jako fregatní kapitán Bond, důstojník námořnictva, který se snaží během svých misí po celé planetě udržet Británii v bezpečí. Totéž dělá skutečné námořnictvo denně a používá k tomu stejné technologie a dovednosti jako sám Bond,“ dodal.

Filmaři při natáčení snímku Není čas zemřít, který je posledním, v němž se v roli Bonda Craig objeví, s námořnictvem spolupracovali. Na plátně se objeví například záběry torpédoborce Dragon.

Nová Bondovka má celosvětovou premiéru ve čtvrtek 30. září 2021, ačkoliv do kin se měla dostat už před rokem a půl. Producenti ale uvedení několikrát odložili kvůli pandemii Covidu – 19.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat