Právě vysíláme

J.K. ROWLING prozradila nečekaný detail o vzniku HARRYHO POTTERA!

25. května 2020 9:10
J.K. ROWLING prozradila nečekaný detail o vzniku HARRYHO POTTERA!

Britská spisovatelka J.K. Rowling odtajnila další novinku o tom, jak vznikla legendární knižní série o Harry Potterovi. Vyvrátila tím mýtus, jemuž fanoušci dlouho věřili.

První knihu nenapsala v Edinburghu

Mezi fanoušky Harryho Pottera dlouho vládla informace, že autorka této ikonické knižní série, J.K. Rowling, napsala první knihu v edinburské kavárně The Elephant House. Kavárna se dokonce předvádí jako místo, kde Harry Potter vznikl.

Bohužel ale realita je trochu jiná. Jak sama spisovatelka nyní uvedla na Twitteru, Harry Potter nevznikl v Edinburghu, nýbrž v bytě v londýnské oblasti Clapham, kde Rowling dřív žila!

Text v překladu zní:
Říkala jsem si, že na svých webových stránkách můžu zmínit místa, která tvrdí, že inspirovala či se podílela na zrodu Harryho Pottera. Pottera jsem psala několik let předtím, než jsem do této kavárny vůbec vkročila. Není to tedy místo, kde se Potter narodil, ale později jsem tam psala, tak to kavárně odpustím!

Čtyřiapadesátiletá spisovatelka následně potvrdila, že původní nápad pro legendární příběh Harry Potter a Kámen mudrců vznikl, když cestovala vlakem mezi Londýnem a Manchesterem.

Jak ale vypadal původní byt, kde byly první řádky Harryho Pottera napsané? Rowling sdílela fotku na sociálních sítích.

 

Docela útulné, nemyslíte?

Zdroj: Twitter, CNN, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat