Právě vysíláme

Jak funguje natáčení Výměny manželek? Matěj Stropnický prozradil, jestli do pořadu zasahuje režisér

20. dubna 2021 13:10
Jak funguje natáčení Výměny manželek? Matěj Stropnický prozradil, jestli do pořadu zasahuje režisér

Matěj Stropnický se se svým přítelem Danem Krejčíkem zařadili mezi další známé české páry, které si vyzkoušeli účast v pořadu Výměna manželek. Starší z nich nyní prozradil, jak natáčení vlastně probíhalo a zda ho někdo ovlivňoval.

Účinkující se do pořadu Výměna manželek většinou hlásí skrze formulář na webu, za Matějem Stropnickým a Danem Krejčíkem však přišli přímo jeho tvůrci. Ti s účastí v něm nakonec souhlasili pod podmínkou, že se jim jako protějšek pokusí scénáristé najít někoho, kdo nebude zámek, v němž dvojice žije, a který rekonstruuje, nijak hanit.

Zatímco herec Dan Krejčík odjel do rodiny se šesti dětmi, Stropnický zůstal na zámku s náhradní manželkou. V pořadu Face To Face nyní odhalil, jak vlastně natáčení probíhalo.

„Kamera s vámi není čtyřiadvacet hodin denně. Je tam řekněme tři hodiny dopoledne, tři hodiny odpoledne. Někdy přijede ráno, aby viděla vstávání, někdy je tam déle do večera, aby viděla, co se děje, než přijde noc. To si myslím, že je aspekt, který nevím, zda si každý divák uvědomuje,“ uvedl s tím, že se samozřejmě může stát, že kamera něco nezachytí.

Zároveň však dodal, že v jejich případě k žádnému zkreslení reality nedošlo. „To, co se odehrávalo u nás doma na zámku tam z velké části je tak, jak to skutečně bylo. V té druhé rodině jsem nebyl, ale faktem je, že když máte šest dětí, děje se něco každou vteřinu. To by tam kamera musela být non-stop, takže některé věci, které se děly v noci, tam zachyceny nejsou.“

V souvislosti s pořadem se v minulosti už mnohokrát mluvilo o tom, že do jeho natáčení často zasahuje režisér. Naposled v případě zesnulého policisty, který měl kvůli nesmyslným požadavkům režiséra dokonce spáchat sebevraždu. Jakékoliv vedení však Stropnický ve svém případě vylučuje.

„Není tam žádná režijní ruka, která by to vedla. Alespoň v našem případě nebyla,“ uvedl nevlastní syn Veroniky Žilkové. „My jsme si hned na začátku řekli, že do pořadu půjdeme se srdcem na dlani. Že k nám přijde návštěva, ne nepřítel. A tohle, myslím si, hodně ovlivnilo naše vnímání druhé rodiny. A ta druhá rodina to měla stejně,“ dodal.

Zdroj: Face To Face, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat