Právě vysíláme

Japonský politik se stal virální senzací: Jmenuje se totiž podobně jako nový prezident USA

11. listopadu 2020 9:10
Japonský politik se stal virální senzací: Jmenuje se totiž podobně jako nový prezident USA

Jutaka Umeda, starosta japonského města Jamato, nejspíš nečekal, že mu výsledky amerických prezidentských voleb přinesou takovou slávu. Jméno tohoto třiasedmdesátiletého politika se ovšem dá vyslovit podobně jako nastupující prezident Joe Biden. Lidé proto začali Jutakovi gratulovat k vítězství ve volbách!

Vtipná příhoda

Jméno Jutaka Umeda se ve znakovém systému kandži, jenž se v Japonsku běžně používá, dá vyslovit hned několika způsoby. Jedním z nich je Jo Baiden.

Po vyhlášení výsledků amerických voleb tak přišly starostovi zprávy, které mu blahopřály k vítězství! Japonský politik se tak přes noc stal virální hvězdou.

Starosta Jamata nyní doufá, že tato podoba mezi ním a nastupujícím prezidentem Spojených států pomůže zviditelnit město Jamato. Například prezident Barack Obama během oficiální návštěvy Japonska zavítal do města Obama, kde pozdravil i tamní občany. Jutaka Umeda doufá, že se něco podobného stane i s Joem Bidenem v Jamatu.

„Ačkoliv je mezi rolí prezidenta Spojených států a starosty Jamata obrovský rozdíl, naše nasazení je stejné,“ popsal tuto vtipnou příhodu japonský politik. Snad se s americkým Joem Bidenem někdy potká!

Zdroj: The Guardian, Dazed, Novinky.cz, Twitter, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat