Právě vysíláme

Je to 40 let, co vznikl ikonický hudební přehrávač SONY WALKMAN! Jak na něj vzpomínáte vy?

5. července 2019 12:10
Je to 40 let, co vznikl ikonický hudební přehrávač SONY WALKMAN! Jak na něj vzpomínáte vy?

Před 40 lety nám firma Sony představila svůj nadčasový hudební přehrávač Walkman. Malý kapesní přehrávač, jenž dokázal přehrát audiokazetu, navždy změnil způsob, jakým posloucháme hudbu. Legendární hračka je dodnes jedním ze symbolů 80. let.

Obrovský průlom

Sony Walkman byl první přístroj, jenž svým posluchačům dovolil si užít svoje oblíbené písničky za chůze, během sportování či v domácnosti, a to aniž by uživatel rušil kohokoliv okolo. Přístroj přehrával audiokazety a fungoval  pomocí dvou baterek AA. Podle serveru Maxim si první verzi tohoto unikátního přístroje koupilo celkem 200 milionů lidí, což bylo na tehdejší poměry opravdu obrovské číslo.

Původní modrý Sony Walkman

Původní Sony Walkman

Pád ve 21. století

Japonská firma Sony vyráběla modely Walkman až do roku 2010, kdy výroba byla ukončena. Walkman nedokázal navázat na svůj úspěch z 80. a 90. let i v 21. století. Hlavním důvodem zániku Walkmana byl vzestup jiného hudebního přehrávače: iPod od značky Apple. Ten se na trhu objevil v roce 2001.

Jak na slavný Sony Walkman vzpomínáte vy? Vlastnili jste ho kdysi? Také jste ho nosili po kapsách a doma sbírali neskutečné množství kazet? Napište nám vaše příběhy do komentářů!

Zdroj: Sony, ShutterStock, Maxim, Wired

Články, které by tě mohly zajímat