Právě vysíláme

Jsou scény z Přátel urážlivé? Které vtipy by už v dnešní době neprošly?

18. února 2021 9:10
Jsou scény z Přátel urážlivé? Které vtipy by už v dnešní době neprošly?

Jsou vtipy ze seriálu Přátelé urážlivé? Skoro každý fanoušek tohoto slavného sitcomu by vám jistě řekl, že ne. Jsou ovšem lidé, co si to myslí a hodně scén považuje za nevhodné.

Časy se mění a s nimi i to, jak společnost vnímá humor. To, že každému přijde vtipné něco jiného, je naprosto přirozené. Všichni ovšem musíme uznat, že s tím, jak se vyvíjí lidské myšlení, se mění i humor a čemu bychom se ještě před deseti lety ze srdce zasmáli, může být v dnešní době kvůli korektnosti považováno až za urážlivé. A ačkoliv černý humor ještě nezmizel, mnoho lid už ho nesnese a vadí jim i známé vtipy z ikonických seriálů.

Na americkém serveru Bustle se objevil článek, který pojednává o některých scénách ze seriálu Přátelé, které tvůrci zamýšleli jako vtipné a moc se líbí i fanouškům. Autor článku je ovšem považuje za urážlivé. Zde jsou některé příklady:

  1. Zesměšňování obézní Monicy

Seriálová Monica byla v pubertě obézní a milovala jídlo. V 2. řadě si z ní proto Chandler dělá legraci a pronese větu: „Podívejte, někdo snědl Monicu.“ A právě to je podle webu Bustle urážlivé a seriál si tak utahuje z obézních lidí.

      2. Alkoholismus Fun Bobíka

Fun Bobík byl přítel Monicy, který pil hodně alkoholu a byl velmi vtipný. Když posléze přestal pít, začal být nesmírně nudný a Monica jeho abstinence začala litovat. A právě to je prý taky špatně, protože seriál tak zlehčuje alkoholismus.

      3. Ben a jeho Barbie

Rossův syn Ben nechce v jednom z dílů třetí série pustit z rukou panenku Barbie. Ross to velmi špatně nese a chce, aby si hrál raději s vojáčky. To však podle Bustle podněcuje k genderovému stereotypu, že kluci si přece s panenkami hrát nemají.

     4. Chandlerův táta

Jak asi fanoušci vědí, Chandlerův otec je transexuál. Když se pak na synově svatbě potká se svou bývalou ženou, nemůže jí přijít na jméno. „Nejsi trochu stará na tyhle šaty?“ zeptá se seriálové Nory. „Nemáš ty na tyhle šaty náhodou penis?“ odpoví pak Nora. Co z toho vyplívá? Přátelé si prý utahují z transexuálů.

      5. Chlapská chůva

Když se Rossovi a Rachel narodí Emma, najmou si chlapskou chůvu. Rossovi se to přijde velmi divné a Sandyho považuje za homosexuála. A právě to, je podle webu rovněž špatně!

 

Jsou výše zmíněné seriálové scény naprosto v pořádku a vtipné, nebo se jedná o urážku? Rozhodnutí necháme na vás. Hlasujte v naší anketě!

Zdroj: Bustle.com

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat