Právě vysíláme

Kapela GUNS’N’ROSES se soudí s pivovarem!

11. května 2019 12:10
Kapela GUNS’N’ROSES se soudí s pivovarem!

Legendární kapela se soudí s pivovarem Oskar Blues z Colorada. Důvod? Kapela tvrdí, že nové pivo Guns’n’Rosé porušuje její autorská práva a ničí jí reputaci. Pivovar prý navíc opakovaně ignoroval požadavky od kapely, aby s prodejem tohoto druhu piva přestal.

Neortodoxní kauza

Tento obchodní krok pivovaru Oskar Blues Brewery rozhodně nevyšel! Společnost sídlící v Coloradu loni představila pivo nesoucí jméno Guns’n’Rosé. Tento název se ovšem zdál být trochu povědomý, zejména členům legendární rockové kapely Guns’n’Roses. Autoři hitů Sweet Child’o’Mine či Paradise City proto údajně poprosili pivovar, aby pivo přestal vyrábět či alespoň změnil jméno. To se nestalo. Pivovar nejen že produkt z nabídky nestáhl, ale prodával k němu dokonce i unikátní merch, včetně triček, čepicí, skleniček a čelenek – vše s názvem Guns’n’Rosé.

Pivo Guns 'N' Rosé

Pivo Guns’n’Rosé

Po ignoraci několika výzev se proto kapela rozhodla pro soudní řešení a pivovar žaluje z porušení autorských práv a zneužití své značky.

Guns’n’Roses patří mezi nejúspěšnější rockové kapely všech dob. Jejich debutová deska Apetite For Destruction se v roce 1987 vyšplhala na vrchol prestižní hitparády Billboard 200 chart a singl Sweet Child’o’Mine dobyl i americkou singlovou hitparádu Billboard Hot 100. Kapela od té doby vydala čtyři další alba, než se od kapely odtrhl kytarista Slash. Legendární kytarista se po dvacetileté absenci ke kapele opět vrátil v roce 2016 a od té doby vystupuje tohle legendární hudební uskupení opět pohromadě.

Zdroj: CNN, Instagram, Billboard, NME, Oskar Blues Brewery

Články, které by tě mohly zajímat