Právě vysíláme

Kazma otočil hru: Jeho film během prvního dne promítání v kinech vidělo 130 000 diváků

19. srpna 2023 9:56
Kazma otočil hru: Jeho film během prvního dne promítání v kinech vidělo 130 000 diváků

130 000 diváků během prvního dne promítání je fenomenální úspěch u diváků a rekord, který nemá srovnání. Nebývalý divácký zájem o film nejlépe dokumentuje příklad nedávných filmových hitů. Velkofilm Avatar: The Way of Water vidělo během prvního dne promítání 37 000 diváků, nedávný český hit Vyšehrad pak během prvního dne projekcí zhlédlo 40 000 diváků.

Od prvních promítání v kinech bylo zřejmé, že Kazma má v ruce hit. Desítky tisíc návštěvníků odcházeli z českých kin s úsměvem na tváři a nadšením z toho, co právě viděli. „Je to nejlepší film, jaký jsem kdy viděl!“, „Nechápu, jak někdo mohl něco takového udělat!“, „Je to neuvěřitelný filmový počin.“ „Musíte to vidět!“, zní z českých kinosálů, a na spoustě projekcí diváci sedí přibití k sedačkám až do konce závěrečných titulků a poté tleskají, což se v českých kinech opravdu jen tak nevidí. Kazmův film baví, dojímá a nechává diváky v němém úžasu.

Kazma dokázal posunout hranice toho, co lze v českém filmu očekávat. Místo toho, aby se řídil konvenčními pravidly a následoval stále stejnou formuli, kterou mnozí čeští filmaři dodržují, se rozhodl jít svou vlastní cestou.

Jak sám Kazma řekl: „Tento film nevzniknul pro filmové kritiky, recenzenty, nebo ocenění akademické obce. Tento film je pro lidi.“ Takže ať už jste fanoušek Kazmy, nebo jste měli pochybnosti o jeho filmovém debutu, jedno je jasné: podařilo se mu ukázat, pro koho se mají filmy dělat. ONEMANSHOW: The Movie funguje, a lidé ho milují.

Články, které by tě mohly zajímat