Právě vysíláme

Kdo říká, že retro není cool? Přichází nový, vylepšený model ikonického PORSCHE CARRERA!

17. července 2018 12:10
Kdo říká, že retro není cool? Přichází nový, vylepšený model ikonického PORSCHE CARRERA!

Co se stane, když propojíte design nádherného retro auta se zbrusu novým motorem a technologií z Formule 1? Zapíšete se nejspíš do dějin automobilového průmyslu. To se právě podařilo firmě Singer Vehicle Design, která se svým modelem Design & Lightweighting Study oslnila automobilové experty na ikonickém festivalu v Goodwoodu. Co nám ještě nabídne nový model?

Firmu Singer Vehicle Design založil bývalý rocker Rob Dickinson v roce 2008 a jeho cílem bylo udělat z ikonických modelů Porsche 911 auta, která se zapíší do dějin automobilového průmyslu. Deset let po vzniku Dickinsonovy firmy se Američanovi tenhle sen dokonale splnil. Nový model Dynamics & Lightweighting Study totiž poprvé zkombinoval design a styl legendárního Porsche Carrera z roku 1973 s technologií Williams Advanced Engineering. Výsledkem je vzácná, stylová a zatraceně rychlá kára, která oslnila jak amatérské řidiče, tak automobilové experty na prestižním festivalu v Goodwoodu.

ČTĚTE TAKÉ: MCLAREN představuje možná nejzajímavější auto všech dob! Co všechno nabídne?

Model přichází s unikátním systémem vzdušného chlazení, který výrazně ušetří na spotřebě. Motor zároveň disponuje ctihodným výkonem 500 koní a firma Michelin kvůli modelu vyrobila speciální pneumatiky doplňující krásný retro design. Jediná vada na modelu je, že je velmi vzácný a tím pádem docela drahý. Vyrobeno jich bude jen 75 a každý kus vyjde na 1,8 milionu amerických dolarů, nebo-li zhruba 40 milionů Kč. Je to docela pálka, ale jak říká zakladatel firmy Singer Vehicle Design, levněji to prostě nešlo. Nevadí. Model Dynamics & Lightweighting Study přesto patří mezi nejlepší auta vyrobená letos a určitě si zaslouží respekt. Kdo ví, možná bude za nějakou dobu i ve slevě!

Zdroj: Topgear.com, Pistonheads.com, Singervehicledesign.com

Rolls Royce Phantom I Jonckheere Coupe: Auto, které si zamilujete

Články, které by tě mohly zajímat