Právě vysíláme

Koronavirus má další oběť! Proč časopis PLAYBOY končí s výrobou?

21. března 2020 9:10
Koronavirus má další oběť! Proč časopis PLAYBOY končí s výrobou?

Generální ředitel společnosti Playboy oznámil, že letošní jarní edice Playboye bude poslední, která vyjde v tištěné formě. Ikonický časopis, jehož založil Hugh Hefner v roce 1953, se tak přesune do digitální podoby.

Konec slavné éry

Pandemie koronaviru zasahuje nejen lidské životy, ale i dlouho etablované mediální fenomény. Časopis Playboy se letos kvůli šíření této nebezpečné choroby potkal s problémy s výrobou a produkcí, a tak se slavný lifestylový měsíčník přesouvá pouze do digitální podoby.

První vydání časopisu Playboy s herečkou Marilyn Monroe

První vydání časopisu Playboy s herečkou Marilyn Monroe

Smutnou novinku oznámil generální ředitel slavné společnosti Ben Kohn. Šéf Playboye sice nevyloučil, že v budoucnu vzniknou speciální sběratelské edice tohoto časopisu, ale měsíční verze Playboye vyjdou jen na internetu.

Časopis Playboy založil v roce 1953 podnikatel Hugh Hefner. Ve Spojených státech a po celém světě se tato značka ve 20. století stala jedním z nejpřednějších symbolů sexuální otevřenosti. Pamela Anderson, Kate MossNaomi Campbell byly jedny z mnoha hvězd, které se pro Playboy nechaly vyfotit.

Časy největší slávy Playboye jsou ovšem už minulostí. Známé značce se nepodařilo příliš úspěšně nakročit do digitální doby a prodeje tištěných časopisů nadále klesaly (tedy alespoň ve Spojených státech). Nyní se vedení zřejmě pokouší o celkové vzkříšení značky v on-line podobě. Uvidíme, jak se jim to povede!

Zdroj: The Sun, Business Insider, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat