Právě vysíláme

Letošní ceny EMMYS ovládly seriály HRA O TRŮNY a ČERNOBYL! Kdo ještě zabodoval?

23. září 2019 9:10
Letošní ceny EMMYS ovládly seriály HRA O TRŮNY a ČERNOBYL! Kdo ještě zabodoval?

Letošní ceny Emmys rozhodně nezklamaly. Mezi hlavními výherci se objevily seriály Černobyl či Potvora. Fenomén Hra o trůny se navzdory kritizované poslední sérii zapsal do dějin jako nejúspěšnější televizní seriál všech dob.

Hra o trůny opět na vrcholu

Populární seriál podle knížek spisovatele George R. R. Martina na letošním udělování cen zvítězil celkem dvanáctkrát a první místo obsadil i v kategorii Nejlepší drama seriál. Televizní fenomén se tak s bilancí 59 cen Emmys zapsal do dějin jako nejúspěšnější seriál všech dob. To rozhodně není špatná bilance vzhledem k tomu, že před ukončením poslední série kolovaly na internetu petice obviňující scénáristy z nekompetentnosti.

Kromě Hry o trůny patřily mezi největší vítěze seriály Černobyl a Potvora. Populární seriál o katastrofě v ukrajinské jaderné elektrárně v roce 1986 získal celkem 10 ocenění, včetně kategorie Nejlepší režie pro limitovaný seriál, Nejlepší scénář a Nejlepší limitovaný seriál. Ceny za Černobyl v Los Angeles přebral scénárista Craig Mazin.

Největším překvapením celého večeru byl nepochybně komediální seriál Potvora od britské scénáristky a herečky Phoebe Waller-Bridge. Talentovaná rodačka z Londýna si odnesla celkem tři individuální ocenění, což ji zařadilo mezi nejúspěšnější jednotlivce letošních cen Emmys.

Seznam nejdůležitějších kategorií si můžete přečíst níže. Co mu říkáte?

Nejlepší drama seriál

Hra o trůny

Nejlepší limitovaný seriál

Černobyl

Nejlepší komediální seriál

Potvora

Nejlepší herečka v drama seriálu

Jodie Comer – Na mušce

Nejlepší herec v drama seriálu

Billy Porter – Pose

Phoebe Waller-Bridge

Phoebe Waller-Bridge

 

Zdroj: CNN, Emmys.com, ČSFD, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat