Právě vysíláme

Lidé si stěžují na kopulující ježky. Volají kvůli tomu na policejní tísňové linky

11. srpna 2019 16:10
Lidé si stěžují na kopulující ježky. Volají kvůli tomu na policejní tísňové linky

To, že někdo volá na policejní linku, aby nahlásil rušení nočního klidu hlučným sousedem nebo popíjející omladinou pod oknem, se dá pochopit. Ale že viníkem zodpovědným za nadměrný hluk budou pářící se ježci, to se jen tak nevidí.

Nejedná se přitom o ojedinělý případ. Policie v německém městě Augsburg musí stížnosti lidí na hlučné ježky řešit poměrně často. Spousta volajících ovšem netuší, že podivné zvuky, jež se dají zaměnit s funěním, jekotem či pískáním, pochází od těchto zvířat. Často jsou zaměňovány za zvuky lidské a několikrát byla policie informována o hlasité hádce od sousedů, ze které se později vyklubali právě ježci v říji.

Ti totiž v době páření vyluzují opravdu širokou škálu zvuků a s hlasitostí si nedělají hlavu. Policie hlučné viníky ovšem nijak netrestá a nad jejich „výtržnostmi“ přivírá oči. Podle Ludwiga Maximiliana z veterinární fakulty univerzity v Mnichově si obyvatelé Německa budou muset na nerušený noční klid ještě chvíli počkat. Nejaktivnější období páření ježků totiž probíhá od dubna až do září.

Zdroj: www.theguardian.com

Články, které by tě mohly zajímat