Právě vysíláme

MCLAREN představuje možná nejzajímavější auto všech dob! Co všechno nabídne?

6. července 2018 12:10
MCLAREN představuje možná nejzajímavější auto všech dob! Co všechno nabídne?

Britská automobilka McLaren představuje auto, které se zapíše nejspíš do historie. Nový model 600 LT je silnější, rychlejší a lehčí než jakýkoliv předchozí model a pro automobilové fanatiky symbolizuje budoucnost luxusního automobilového průmyslu. Špatná zpráva je, že se bude vyrábět jen rok.

Když McLaren v roce 1997 spustil značku LT (nebo-li Long Tail), jejím cílem bylo nabídnou něco, co maximálně nadchne a fascinuje řidiče. Moc veliká výzva? Ani ne. Automobilka teď představuje model 600 LT, který podle všech odhadů patří mezi úplnou špičku nejen mezi ostatními modely McLaren, ale i v celkovém automobilovém průmyslu.

ČTĚTE TAKÉ: FERRARI šokuje! Proč je nový prototyp tak kontroverzní?

Model se chlubí výkonem 592 koní, dosáhne rychlosti 100 km/h za pouhé 3 vteřiny a je celkem o 96 kg lehčí, než předcházející model. To jsou neuvěřitelná čísla! Model navíc vyniká unikátním designem. Výfuk se nachází na zadní části automobilového rámu kvůli aerodynamice, stejně jako modely z Formule 1. Začínající cena se pohybuje kolem 5 milionů korun, což v rámci luxusních automobilů není hrozné. Jenže kupci mají jeden problém – budou si muset pospíšit! McLaren totiž zároveň oznámili, že model 600 LT bude k mání pouze rok.

Zdroj: GQ.co.uk

 

Rolls Royce Phantom I Jonckheere Coupe: Auto, které si zamilujete

Články, které by tě mohly zajímat