Právě vysíláme

Mňoukání své číči si teď můžete přeložit. Umožní vám to nová appka

23. listopadu 2020 15:12
Mňoukání své číči si teď můžete přeložit. Umožní vám to nová appka

Jestli už dlouho toužíte vědět, co se vám svým mňoukáním snaží vaše kočka říct, máme tu něco pro vás! Vědci totiž vyvinuli novou aplikaci, která vám řeč vašeho mazlíčka přeloží.

K pochopení toho, co se vám svým mňoukání snaží kočka říct, stačí kolikrát jen selský rozum. Někdy je to ale složitější a vy si marně lámete hlavu s tím, co tím myslí?!

Aplikace MeowTalk byla vyrobena dřívějším inženýrem firmy Amazon, Javierem Sanchezem, a mezi milovníky koček se těší zvýšené pozornosti.

Kočky mezi sebou nekomunikují verbálně tak jako lidé. Aplikace se proto soustředí hlavně na devět různých zpráv, které se kočky obecně snaží nám lidem sdělit. Jedna z nich se zcela samozřejmě týká jídla a v překladu zní něco jako: „Kde mám jídlo? Jak to, že moje miska je pořád prázdná? Kdy už konečně vstaneš a laskavě mě nakrmíš?“

Při webináři uspořádaném u příležitosti vydání aplikace, se její tvůrci snažili vysvětlit mechanismus, na jakém aplikace funguje:

Každá kočka vydává specifické zvuky, vlastní jedinečný slovníček, který používá při komunikaci s člověkem. Například každá kočka mňouká jinak, když chce jídlo nebo když chce pustit ven. V aplikaci MeowTalk můžete své kočce vytvořit profil a začít používat „auto-recognition“ mode k tomu, abyste její mňoukání přeložili.

Základní požadavky v kočičí řeči zvládne prý aplikace přeložit hned, ale pokud se vaše číča dožaduje něčeho specifického, musí se aplikace na řeč vašeho mazlíčka nejdříve trochu adaptovat.

Zdroj: Unilad.com

Články, které by tě mohly zajímat