Právě vysíláme

Na první ročník Comic-Conu Junior dorazilo 10 tisíc nadšených fanoušků

26. října 2022 11:16
Na první ročník Comic-Conu Junior dorazilo 10 tisíc nadšených fanoušků

O víkendu proběhl na Výstavišti Brno první ročník rodinného festivalu Comic-Con Junior. Organizátoři již nyní počítají s druhým ročníkem v říjnu 2023. Dalším Comic-Conem, na který se mohou všichni fanoušci popkultury těšit, bude Comic-Con Prague 14.-16. dubna 2023 v pražském O₂ universu.

„S prvním ročníkem festivalu jsme velmi spokojeni, přišlo téměř 10 tisíc návštěvníků. Jsme moc rádi, že Comic-Con Junior zaujal a našel si své publikum. A velmi spokojení byli i naši partneři a stánkaři, kteří hlásili často vyprodáno už v prvním dnu a museli přes noc doplňovat zásoby,“ hodnotí akci Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá. Programový ředitel festivalu Václav Pravda doplňuje: „Měli jsme záměr uspořádat akci pro celé rodiny fanoušků, kde si najdou zábavu dospělí a zároveň nabídneme spoustu aktivit pro děti. Věříme, že se to podařilo, a každý z návštěvníků Comic-Conu Junior si tu našel to svoje.“

Návštěvníci si užili fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, workshopy, hraní her, soutěže, výstavy či prodej zboží pro fanoušky. Pravděpodobně největší hvězdou festivalu byl americký herec Noah Hathaway. Během besed ochotně prozradil spoustu zajímavostí ze zákulisí natáčení kultovního filmu Nekonečný příběh, ve kterém ztvárnil titulní roli odváženého lovce Atreje. Velkým tahákem byl rovněž představitel Arthura Weasleyho z Harryho Pottera anglický herec Mark Williams. Mimo jiné si také zahrál v Červeném Trpaslíkovi kance Olafa Petersona. Nejvíce dotazů od fanoušků však směrovalo na zážitky z natáčení ságy zachycující dobrodružství mladého kouzelníka. Do Brna dorazila i herečka pocházející z Jihoafrické republiky Suanne Braun, kterou proslavila role bohyně Hathor v seriálu Hvězdná brána. K vidění je i v seriálu Červený trpaslík a v komediích jako Princezna z cukrárny a Princezna z cukrárny: Zase vyměněná. Českou kotlinu vzorně reprezentoval Miroslav Táborský, který natáčí jak pro české, tak i zahraniční produkce, objevil se v projektech jako Duna, Bídníci, Eurotrip a další. Besedy moderovaly Silvie Gans Šustrová a Veronika Kadeřábková.

Vzácným hostem festivalu byl ilustrátor Jaroslav Němeček, autor legendárního komiksu Čtyřlístek. Z komiksových tvůrců dorazili Petr Kopl, Nikkarin, Dan Černý, Klára Smolíková, Tomáš Kučerovský, Štěpánka Jislová, sestry Zuzana a Iva Jančové, Jan Tatarka a Chechula.

Fantasy pohádka Princezna zakletá v čase měla na festivalu velkou výstavu filmových šatů a rekvizit, fotokoutek, besedu s herci a tvůrci pohádky. Velký zájem návštěvníků vzbuzovaly expozice Star Wars modelů, papírových modelů, velkých soch z Lega nebo speciální zóna zaměřená na fenomén Pokémonů tzv. PokéTour. Videoherna i deskoherna byly neustále v obležení nadšených převážně mladších návštěvníků. Na své si přišli i milovníci kostýmů, řada účastníků dorazila převlečená za oblíbené fiktivní hrdiny. V oba dny proběhla dětská kostýmová promenáda Kinder Cosplay, ze které si každý z odvážných účastníků odnesl odměnu.

Akce se konala pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové.

Comic-Con Prague a Comic-Con Junior společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o.

Články, které by tě mohly zajímat