Právě vysíláme

Nejlepší reklama pro Česko a Slovensko. RedBull zveřejnil video natáčené v Praze i na jižní Moravě

15. června 2021 14:10
Nejlepší reklama pro Česko a Slovensko. RedBull zveřejnil video natáčené v Praze i na jižní Moravě

Nejlepší reklama pro Česko a Slovensko. Tak mnozí hodnotí video firmy RedBull, která s formulí natáčela na nejkrásnějších místech obou zemí, mimo jiné u Pražského hradu nebo v jihomoravské Lednici.

Přejezd formule po Karlově mostě vyvolal v Česku obrovskou vlnu kritiky. Řada uživatelů sociálních sítí tehdy kritizovala, jak mohou být tak významné kulturní památky, jakou je například Karlův most, pronajaty pro natáčení propagačního materiálu.

Vedle druhého nejstaršího tuzemského mostu firma RedBull natáčela také u Pražského hradu, sochy Franze Kafky či v moravských Nechorách, Velkých Bílovicích a v Lednici. Tamní zámek je ve videu označený za „pohádkový“. Po projížďce vinicemi se pak formule vydává na Slovensko, kde přejíždí Starý most přes Dunaj a zastavuje u Bratislavského hradu.

„Tak jestli někdo brečel ohledně formule v Praze, tak tohle je asi nejlepší reklama,“ napsal na Twitter grafický designer Refresheru Václav Mlynář. A mnozí s jeho názorem souhlasí.

Spot z České republiky a Slovenska je součástí série firmy RedBull, která k propagaci svého týmu formule 1 natáčí videa z různých zemí. Závodní vozy při nich projíždí místní přírodou či kolem nejznámějších historických památek. Předchozí reklamní videa společnost natáčela například v Indii, Argentině, USA, ve Švýcarsku či v Dánsku.

Články, které by tě mohly zajímat