Právě vysíláme

Neuvěřitelné. Teenagerka si vyrobila šaty z listů knih o Harrym Potterovi

24. května 2022 9:10
Neuvěřitelné. Teenagerka si vyrobila šaty z listů knih o Harrym Potterovi

Studentka Hailey Skoch si na maturitní ples vytvořila opravdu nevšední šaty. Jako velká fanynka Harryho Pottera se rozhodla použít knihy o mladém čaroději a vyrobit si oděv z nich. A že jí to opravdu slušelo!

Hailey Skoch chtěla na svém maturitním plese vypadat opravdu jedinečně. Dlouho hledala šaty, které by si mohla vzít na sebe, až na konec na ty pravé narazila na TikToku. Tam viděla několik influencerek, jak si vyrábí šaty z listů knih. Hailey se ty svoje však rozhodla pozvednout na další úroveň – použila při výrobě příběhy Harryho Pottera.

Hotový produkt měla hotový během čtyř dnů. Spotřebovala několik stovek stránek překládaných do vějířů. S výrobou jí pomohla její máma Valerie, která se živí jako kostymérka. „Díky ní se mi povedlo dát tohle všechno dohromady, sladit to s korzetem a ozvláštnit živůtkem,“ uvedla Hailey.

Na maturitním plese všechny uchvátila. Na místě bylo několik designérů a fotografů, kteří jí okamžitě nabídli spolupráci, dvě knihovny v Arkansasu ji pak poprosili, zda by jim šaty nepůjčila na výstavu.

„Byla jsem malé, stydlivé dítě, které hledalo ve svém životě nějakou magii. Když jsem byla nejvíce raněná, tyhle knihy mi nejvíce pomohly. Zamilovala jsem se do nich,“ osvětlila Hailey, proč si vybrala právě listy z knih o Harrym Potterovi.

Ještě před pár týdny měla dívka jasno – chtěla studovat na arkansaské univerzitě psychologii. Nyní však zvažuje, že se vydá jiným směrem, návrhářským. „Nestává se každý den, že byste se mohli profesně věnovat svému koníčku,“ dodala teenagerka pro Fox23 s tím, že knihy, které si vybrala, už byly určené ke zničení nebo je pořídila v antikvariátu.

Články, které by tě mohly zajímat