Právě vysíláme

Obrovský dům a Vánoce v Paříži. Kolik museli vydělávat rodiče ze Sám doma? Zde je odpověď

22. prosince 2023 14:10
Obrovský dům a Vánoce v Paříži. Kolik museli vydělávat rodiče ze Sám doma? Zde je odpověď

Měli pět dětí, hodně příbuzenstva, přepychový dům a jako bonus letěli na Vánoce do Paříže. Také jste se někdy zamysleli nad tím, kolik musela vydělávat rodina McCallisterova z filmů Sám doma? Novináři z listu The New York Times se to pokusili zjistit.

K Vánocům pochopitelně patří i film Sám doma, který televizní kanály divákům nabízí každý rok. Rodina Kevina odjíždí na dovolenou do Paříže a ve všem tom zmatku zapomene Kevina doma. Malý blonďáček v podání Macaulayma Culkina pak musí sám bojovat se dvěma lupiči pomocí vychytralých pastí.

Pokud jste se někdy zamysleli nad tím, kolik asi musel obrovský a přepychový dům rodiny stát, novináři z The New York Times si dali tu práci a spočítali to. Oslovili ekonomy a realitní makléře z Chicaga, kde dům stojí. Zkoumali data z hypotečních sazeb v letech 1990 a 2022, vycházeli z průměrných příjmů domácnosti této chicagské oblasti a porovnávali daně z nemovitosti. Ze všech získaných dat pak vypočítali, že v dnešní době by Kevinův dům stál cca 53 milionů korun. Aby si v roce 1990 mohla rodina takové bydlení dovolit, musela by mít celkový příjem okolo 305 tisíc dolarů (dle současného kurzu 6,8 milionů korun).

Zdroj: Profimedia

Je zajímavé, že ačkoliv diváci se přirozeně pozastavují nad tím, čím se asi Kevinovi rodiče živí, film se k tomu nijak blíže nevyjadřuje. Dle náznaků (např. figuríny rozmístěné po domě) ovšem fanoušci spekulují, že Kate McCallisterová je módní návrhářka a její manžel Todd je podnikatel.

Dům z filmu Sám doma v Chicagu (Profimedia)

 

Články, které by tě mohly zajímat