Právě vysíláme

Oficiální píseň pro MS 2022 „Hayya Hayya“ už v neděli poprvé zazní naživo! Překoná své předchůdce?

16. listopadu 2022 11:22
Oficiální píseň pro MS 2022 „Hayya Hayya“ už v neděli poprvé zazní naživo! Překoná své předchůdce?

Každý ročník Mistrovství světa má svoji oficiální písničku, ale letos FIFA nezůstala pouze u jednoho songu. Podle FIFA má jít o způsob, jak spojit fanoušky napříč různými kouty světa i žánry.

Jako první byla letos na jaře vydaná písnička Hayya Hayya (Better Together). Jde o kombinace R&B a reggae, jejími interprety jsou Trinidad Cardona, DavidoAisha. Song spojuje hlasy z Ameriky, Afriky a Blízkého východu a to má symbolizovat fakt, že fotbal dokáže spojit fanoušky ze všech koutů republiky.

 

Druhý soundtrack, který FIFA vydala v létě, nese název Arhbo a je od OzunyGimse. Název songu pochází z lokálního katarského nářečí, který by měl symbolizovat přivítání. Všechny hráče, funkcionáře i fanoušky má písnička přivítat „doma“, alespoň tak by se tedy měli všichni aktéři v Kataru během šampionátu cítit.

 

Doposud poslední vydaná písnička v oficiálním playlistu mistrovství světa je Light the Sky od ženského uskupení ve složení Balqees, Nora Fatehi, Rahma RiadManal. Ta by měla poukazovat na fakt, že poprvé v historii budou pískat zápasy na světovém šampionátu i ženy, které se dokonce objevují i ve videoklipu.

 

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat