Právě vysíláme

Oktagon uspořádá v Brně nejdražší turnaj v historii a Vémola bude hlavní hvězdou. Ukončím ho, prohlásil o něm soupeř

29. prosince 2020 14:48
Oktagon uspořádá v Brně nejdražší turnaj v historii a Vémola bude hlavní hvězdou. Ukončím ho, prohlásil o něm soupeř

Nejkvalitnější a nejdražší turnaj v historii organizace Oktagon zakončí letošní rok na české MMA scéně. Opět se uskuteční v Brně bez přítomnosti diváků za přísných hygienických podmínek.

Hlavním zápasem středečního večera smíšených bojových umění Oktagon 20 bude titulová bitva ve střední váze mezi Karlosem Vémolou a Alexem Lohorém z Francie.

„Je to nejdražší turnaj, který jsme kdy dali dohromady, s historicky nejlepší startovkou, jakou jsme kdy postavili. Alespoň, co se papíru týká. V oktagonu to může dopadnout jinak,“ řekl spolumajitel organizace Ondřej Novotný při dnešním vážení zápasníků. „Velkým úspěchem je, že máme plnou kartu a nemuseli jsme nic měnit. Všichni bojovníci úspěšně prošli testy (na koronavirus),“ pochvaloval si.

Hlavním zápasem večera bude souboj Vémoly a Lohorém, kteří společně získali jedenáct titulů různých organizací. Český bojovník šest, v Anglii žijící Francouz pět. Podle sázkových kanceláří je favoritem Vémola, Lohoré ale věří, že jej porazí.

„Jsem skutečný bojovník. Přírodní. Žádné proteiny. Jen bojuji, trénuji, bojuji. Ukončím ho,“ řekl Lohoré sebevědomě. Do slovní „přestřelky“ s Vémolou se pustil hned na vážení, kde se poprvé osobně potkali. „Říkal, že je skutečný. Prý bojuje celý život. Co si myslí, že dělám já? Hraju kuličky? Myslí si, že přijede sem a sebere mi titul? Oktagon, to je můj domov! Jen mluví. Zítra uvidí,“ řekl Vémola.

V brněnské Zoner Bobyhall se představí i další český MMA zápasník se zkušenostmi z elitní organizace UFC Viktor Pešta, který se utká s Ildemarem Alcantarou z Brazílie, jenž také v UFC bojoval. Peštu čeká první zápas po více než roce od porážky s Michalem Martínkem, který mu navíc zlomil čelist. Poprvé v kariéře bude zápasit v polotěžké váhové kategorii.

„Udělat váhu bylo nakonec lehčí, než jsem očekával. Bylo to nepříjemné, to je jasné. Vše ale šlo podle plánu a i teď se cítím dobře,“ řekl Pešta. „Za přesčasy mě neplatí, jak říká pan Vémola. Čím dříve bude konec, tím lépe. Ale nebráním se i delšímu zápasu, získáte třeba větší zkušenosti, než když tam něco padne v první minutě. Věřím ale, že konec bude ve 2. kole,“ uvedl Pešta k duelu.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat