Právě vysíláme

Opuštěná žirafa se skamarádila s hlídacím psem! V dojemném videu si spolu hrají jako dva sourozenci

26. listopadu 2019 18:00
Opuštěná žirafa se skamarádila s hlídacím psem! V dojemném videu si spolu hrají jako dva sourozenci

V Jihoafrické republice se zrodilo jedno velmi nečekané přátelství. V centru The Rhino Orphanage (v překladu sirotčinec pro nosorožce) se totiž opuštěná skoro novorozená žirafa jménem Jazz skamarádila s tamním hlídacím psem Hunterem. Tuto dvojici jen tak někdo nerozdělí!

Nádherné přátelství

Urostlá žirafa Jazz to na začátku svého života neměla vůbec jednoduché. Ekologové v JAR ji našli těsně po narození – byla opuštěná a v kómatu. Lidé ale naštěstí zareagovali včas a nešťastnou žirafu rychle odvezli do nedalekého centra The Rhino Orphanage. Ačkoliv se centrum většinou specializuje péčí o opuštěné nosorožce, zaměstnanci se rozhodli Jazz vzít do své péče.

Od té doby, co je v péči veterinářů, stav malé žirafy se den ode dne zlepšuje. Jazz se probrala z kómatu a pomalu nabírá na síle. Velký podíl na její rekonvalescenci má i tamní hlídací pes Hunter, který se o opuštěnou žirafu pečlivě stará. Tito dva spolu tvoří skvělou dvojici a mají se moc rádi – jen koukejte, jak si na tomto videu hrají!

Jazz má sice před sebou ještě pořádný kus práce, jestli se jednoho dne chce vrátit do divočiny. Naštěstí má mladá žirafa vedle sebe toho nejlepšího parťáka na světě, se kterým se jí tento cíl zaručeně podaří splnit!

Zdroj: Huffington Post, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat