Právě vysíláme

PAUL MCCARTNEY chce z ikonického černobílého filmu udělat muzikál! Prý k tomu má blízko

20. července 2019 9:10
PAUL MCCARTNEY chce z ikonického černobílého filmu udělat muzikál! Prý k tomu má blízko

Bývalý člen kapely Beatles chce ze známého černobílého filmu udělat muzikál!

Nová kapitola

Paul McCartney patří k nejlepším hudebním textařům v historii. Legendární basista stihl během své bohaté hudební kariéry složit balady, rockové hymny, popové pecky i alternativní hity. McCartney se nebál pustit do ničeho nehledě na to, jak velká výzva to pro něj byla. Existoval ovšem jeden hudební žánr, ke kterému byl bývalý člen kapely Beatles skeptický: žánr hudebních muzikálů. Muzikály McCartneyho nikdy nelákaly. Pak ale přišla změna.

Paul McCartney

Paul McCartney

Klíčová schůzka

McCartney se před třemi lety sešel s vyhlášeným britským divadelním producentem Billem Kenwrightem. Třiasedmdesátiletý Kenwright přesvedčil McCartneyho, ať spolu udělají muzikál inspirovaný ikonickým černobílým filmem Život je krásný. Kenwright na příběh z roku 1946 získal autorská práva a McCartneyho chtěl do projektu přilákat za každou cenu. Povedlo se.

Paul McCartney s Billem Kenwrightem a scénáristou Leem Hallem nyní pracují na muzikálové verzi filmu Život je krásný, který podle původních odhadů dorazí do divadel ke konci roku 2020.

Film Život je krásný popisuje příběh podnikatele George Baileyho, kterého potkají těžké časy. Bailey je ze své situace zoufalý a chce spáchat sebevraždu – předtím než tak učiní ho ale navštíví anděl. Ten americkému podnikateli ukáže, jak by vypadal svět bez něj.

Upoutávku k legendárnímu filmu si můžete pustit níže.

Zdroj: GQ, YouTube, Instagram, ČSFD

Články, které by tě mohly zajímat