Právě vysíláme

Pes uspěl u soudu! Klub válečných veteránů musí zaplatit jemu i majiteli přes 200 000 Kč!

20. srpna 2018 12:30
Pes uspěl u soudu! Klub válečných veteránů musí zaplatit jemu i majiteli přes 200 000 Kč!

„Říká se, že pes je nejbližší přítel člověka, ale jak tento případ dokazuje, občas dokáže být i něco víc.“ Takto ukončila soudkyně v Austrálii proces mezi asistenčním psem Boofheadem, majitelem Peterem George Reurichem a klubem válečných veteránů. Ten trval šest měsíců. Klub podle soudu neoprávněně zakázal psovi s majitelem vstup do klubovny.

To se jen tak nevidí! Pes v Austrálii vyhrál soudní spor s klubem válečných veteránů, který mu spolu s majitelem neumožnil vstup do klubovny. Majitel Peter George Reurich uvedl, že členové pobočky klubu RSL (Returned And Services League) v australském státě New South Wales nadávali na psa. Stížnosti a narážky postupně stupňovaly a klub Reurichovi i Boofheadovi následně zakázal vstup do klubovny.

ČTĚTE TAKÉ: Jak se seznámit? Pomůže vám pes!

Asistenční pes „Boofhead“ s majitelem Peterem Georgem Reurichem

 

Reurich se ale nedal. Poté co ukončil působení v australské armádě trpí depresemi a Boofhead mu pomáhá s rekonvalescencí. Australan tak podal na klub válečných veteránů soudní žalobu a po dlouhém procesu nakonec Boofhead s Reurichem soudní spor vyhráli. Klub jim teď musí zaplatit odškodnění v hodnotě zhruba 260 000 Kč.

Tomu se říká sehraná dvojice!

Zdroj: Illawarra Mercury, Australian Associated Press

Hankovy štěky: Nástroje pitbulí pomsty

Články, které by tě mohly zajímat