Právě vysíláme

Pizzerie představila pizzu s mravenci a sušeným škorpiónem! Tipnete si, jako co chutná?

9. srpna 2019 12:10
Pizzerie představila pizzu s mravenci a sušeným škorpiónem! Tipnete si, jako co chutná?

To se jen tak nevidí – americká pizzerie Luzzo’s představila novou pizzu, jejíž ingredience zní jako z hororového filmu. Na této neortodoxní pochoutce totiž najdete například smažené mravence, citrón či sušeného škorpióna. Hlavní tvůrce pizzy tvrdí, že je o ní zájem – chuťově prý připomíná ančovičky!

Velmi odvážný nápad

Šéfkuchař v newyorské pizzerii Luzzo’s, Michele Iuliano, se při tvorbě unikátní „hmyzové pizzy“ inspiroval mexickou lahůdkou, kde je vepřové maso smíchané s vařenými mravenci. Podle něj budeme jíst podobné typy jídla čím dál víc – už nyní je prý o pizzu s mravenci a škorpiónem obrovský zájem!

The Insect Pizza

The Insect Pizza

The Insect Pizza je složena z těsta, které je ochuceno olivovým olejem, bazalkou, citrónem a medem. Poté se přidají mravenci smažení v panenském olivovém oleji spolu se solí, pepřem a citrónem. Škorpión se na pizzu dává jako poslední – je to sice spíše ozdoba, ale chutná prý velmi dobře.

Tak nevíme. Ochutnali byste tento typ pizzy? Myslíte si, že se podobné druhy jídla stanou čím dál běžnějším sortimentem? Dejte nám vědět do komentářů!

Zdroj: Maxim, Instagram, Luzzo’s

Články, které by tě mohly zajímat