Právě vysíláme

Polák byl přichycen při krádeži. Před policií nestihl utéct, hrál si proto na figurínu

9. ledna 2022 13:10
Polák byl přichycen při krádeži. Před policií nestihl utéct, hrál si proto na figurínu

Na originální způsob, jak se schovat před policií, přišel šestatřicetiletý Polák. Ve městě Tarnowskie Góry se vydal krást do obchodu s oblečením. Jenže situace se mu vymkla z rukou, když ho během krádeže vyrušili muži zákona. Na útěk už neměl čas, rozhodl se tedy předstírat, že je jednou z figurín.

Incident se stal minulý týden ve městě Tarnowskie Góry ve Slezském vojvodství. Policisté vyrazili k jednomu z obchodů s oděvy, protože dostali hlášení, že se odtamtud ozývá zvuk rozbíjeného skla. Zkontrolovali vnitřní prostory, protože však měli podezření na vloupání, pátrali po podezřelém dál.

„Ukázalo se, že pachatel nestihl utéct. Před policisty se schoval mezi oblečení, které se v obchodě prodává. Aby je zmátl, navlékl na sebe oblečení z obchodu a postavil se mezi figuríny,“ uvedl mluvčí polské policie.

Jak dodal, zadržený šestatřicetiletý muž je podezřelý také z dalších krádeží. Během jedné odcizil z objektu elektroniku, při dalších vloupáních mu v kradení zabránilo ochranné sklo. I přesto způsobil škodu ve výši asi 13 tisíc zlotých, což je v přepočtu asi 75 tisíc korun. Doma u něj navíc policisté našli marihuanu a pervitin. Hrozí mu až deset let ve vězení.

Zdroj: ČTK, redakce

Články, které by tě mohly zajímat