Právě vysíláme

Princeznička Charlotte pobavila Brity. Školila staršího bratra ohledně etikety

20. září 2022 14:08
Princeznička Charlotte pobavila Brity. Školila staršího bratra ohledně etikety

Královská etiketa je pro normálního smrtelníka velmi složitá a dost těžko nepochopitelná, ale pro fungování monarchie je velmi důležitá. Kdo je nyní překvapivě jejím velkým znalcem a zastáncem? Je to teprve sedmiletá princezna Charlotte!

Dceři prince Williama a Kate rozhodně není královská etiketa cizí. Malá princeznička zná šechny její náležitosti a nebojí se poučit ani svého staršího bratra George. Británii nyní pobavil i dojal moment, kdy na státním pohřbu královny Alžběty II. Charlotte ukazuje bratrovi, jak se správně chovat.

„Musíš se poklonit,“ říká na záznamu princezna Georgovi, když kolem nich projíždí rakev se zesnulou prababičkou. V královském protokolu se Charlotte jasně vyzná. Není to ostatně poprvé, co svého staršího bratra poučila ohledně etikety: během narozeninových oslav Alžběty II. George napomenula, když během jízdy v kočáru mával.

 

William a Kate spolu mají tři děti. Nejstarší, devítiletý George, se pravděpodobně stane následníkem trůnu hned po svém otci. Nejmladší z dětí je čtyřletý Louis, který svět naopak několikrát pobavil vtipnými grimasami na veřejnosti.

Články, které by tě mohly zajímat