Právě vysíláme

Přísná pravidla fotbalového šampionátu v Kataru. Za mimomanželský sex až 7 let vězení

23. června 2022 9:10
Přísná pravidla fotbalového šampionátu v Kataru. Za mimomanželský sex až 7 let vězení

V Kataru se v prosinci uskuteční fotbalové mistrovství světa. A jelikož jde o muslimskou zemi, návštěvníci se budou muset srovnat s mimořádnými opatřeními. Mezi takové bude patřit zákaz mimomanželského sexu. Za jeho porušení bude hrozit až sedm let ve vězení.

K Mistrovství světa ve fotbale patří vedle sportu samotného také nekonečné party, z nichž některé pro mnoho lidí končí náhodným sexem. To se však nebude týkat nadcházejícího šampionát v Kataru. Země je vzhledem ke svému náboženství velmi striktní a platí v ní kromě jiného i zákaz mimomanželského sexu. Výjimku nedostanou ani návštěvníci nadcházejícího turnaje, a to včetně samotných hráčů.

Už nyní katarské hotely evidují žádosti o rezervace, v nichž si chtějí jeden pokoj zabookovat dvě osoby, které nesdílí stejné příjmení. Takové žádosti odmítají. „Pokud nepřijedete s manželem nebo manželkou, sex nebudete moci provozovat. Na tomhle turnaji rozhodně neproběhne styk na jednu noc,“ uvedl pro Daily Star zdroj z prostředí FIFA.

„Zároveň nikde nebudou probíhat party. Všichni tato pravidla budou muset dodržovat, pokud si tedy nepřejí být zatčení,“ dodal s tím, že pokud kdokoliv nařízení poruší, bude mu hrozit až sedm let ve vězení. Zároveň je v zemi nepřípustné nosit až příliš odhalující oblečení.

Je tedy otázkou, zda Katar zavedenými nařízeními fanoušky spíše neodláká než naopak. Zakázáno je totiž také pití na veřejnosti. A ačkoliv FIFA všechny příznivce fotbalu na turnaj srdečně zve, je dost možné, že se letošní zápasy nebudou těšit tak velké divácké návštěvnosti, jako ty, které proběhly v rámci turnaje v jiných zemích.

Články, které by tě mohly zajímat