Právě vysíláme

Prodej alkoholu a marihuany zažívá boom kvůli koronaviru!

3. dubna 2020 9:10
Prodej alkoholu a marihuany zažívá boom kvůli koronaviru!

Život v domácí karanténě je těžký. Ve Spojených státech proto přibývá lidí, kteří z si tuto negativní situaci chtějí trochu zpříjemnit podle sebe. Prodej alkoholu a marihuany proto zažívá ve Spojených státech velký boom!

Prodeje rostou o více než polovinu!

Lidé ve Spojených státech ví, jak si zpříjemnit domácí karanténu. Podle serveru AP kvůli opatřením proti šíření koronaviru v této zemi vyrostl prodej alkoholu o neuvěřitelných 55 %! Největší zájem je prý o předem míchané koktejly či tvrdý alkohol (nárůst o 75 %), poté je na řadě víno (66 %) a na třetím místě pivo (42 %).

Pokud si ale myslíte, že se Američané vystavují riziku nakažení v samoobsluhách či obchodních domech, tak se bohužel (tedy alespoň částečně) pletete. Milovníci alkoholu ve Spojených státech totiž čím dál víc užívají internetových prodejen k tomu, aby si koupili své oblíbené drinky. Porodej alkoholu po internetu prý vyrostl až o 243 %!

Velkými vítězi v éře pandemie koronaviru jsou ve Spojených státech také prodejci legální marihuany. Server Politico tvrdí, že ve většině států, kde je marihuana legální, se jí prodává až o 20 % víc než obvykle. Výrobci legálního konopí si tak bude nejspíš přát, aby bezpečnostní opatření kvůli koronaviru potrvala co nejdéle!

Zdroj: Maxim, AP, Politico, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat