Právě vysíláme

Ředitel základky každé ráno tancuje s žáky, teď je hvězdou internetu

24. ledna 2019 15:10
Ředitel základky každé ráno tancuje s žáky, teď je hvězdou internetu

40letý Čang Pcheng-fej stojí v čele základní školy v provincii Šan-si na severu Číny. Nelíbilo se mu, že děti jsou většinu času přilepené na displejích mobilu, a tak se rozhodl zakročit.

Místo nepopulárních zákazů a příkazů šel všem 700 dětem příkladem. Zavedl proto novou celoškolní aktivitu – ranní roztančení – a sám se ujal role hlavního choreografa. Nahradil tak vládou zavedené celostátní rozcvičky, které od roku 1951 každé ráno vysílá a centrálně řídí čínský rozhlas.

„Myslím, že jsme potřebovali změnu, protože rozcvičky děti už moc nebavily,“ říká Čang Pcheng-fej. A proč zrovna Ghost Shuffle Dance? Ředitel loni v létě natrefil na skupinku „shuffle“ tanečníků a řekl si, že se to naučí taky. „Ta hudba je plná energie, opravdu po tom máte lepší náladu.“

Když svou vpravdě revoluční myšlenku v říjnu představil, brzy se připojili i ostatní členové pedagogického sboru. A jak už je v Číně zvykem, všechny pohyby jsou dokonale synchronizované. Není divu, že lidé z Číny i zbytku světa jsou nápaditostí a nasazením inovátorského ředitele doslova nadšení.

Zdroj: MSN.com, DailyMail.com, YouTube

Co s lidmi udělá proměna účesu, make upu a šatníku

Články, které by tě mohly zajímat