Právě vysíláme

ROGER FEDERER podepsal nejlukrativnější sportovní smlouvu na světě! Na kolik si přijde za rok?

10. září 2018 12:10
ROGER FEDERER podepsal nejlukrativnější sportovní smlouvu na světě! Na kolik si přijde za rok?

Nejúspěšnější tenista všech dob podepsal dlouholetou smlouvu s japonskou sportovní značkou a podle nových dat se tak stává jedním z nejlépe vydělávajících sportovců planety!

Těžko najdete lepší příklad toho, jak úspěšně hospodařit s penězi. Dvacetinásobný vítěz turnaje Grand Slam letos podepsal novou smlouvu s japonskou sportovní značkou Uniqlo a nejnovější data ukazují, že si díky nové spolupráci přijde na pěkný balík peněz!

Federer (37 let) se ocitl v nesnázi poté, co mu letos před Wimbledonem neprodloužila smlouvu značka Nike, se kterou Švýcar spolupracoval dvacet let. Fanoušci byli překvapeni – vždyť Federer byl jednou z hlavních tváří značky! Jak si to mohl Nike dovolit? Bývalá světová tenisová jednička ale měla eso v rukávu: Federer začal rychle jednat s japonskou značkou, která o něj (nepřekvapivě) hodně stála.

Roger Federer překvapil fanoušky i ostatní hráče, když letos na Wimbledonu nosil oblečení značky Uniqlo

Federer celkovou hodnotu smlouvy tajil, ale deník The Times teď po dlouhém pátrání uvedl, že Švýcar se značkou Uniqlo podepsal smlouvu na deset let v hodnotě 300 milionů amerických dolarů (v přepočtu zhruba 6,7 miliard Kč). Ročně si tedy tenista přijde na 74 milionů amerických dolarů. Pro 37letého tenistu to rozhodně není špatná bilance! Smlouva Federerovi zaručí vlastní sadu tenisového i běžného oblečení, která by měla vyjít v brzké době.

Uvidíme, co nám tenisové eso nabídne za módní doplňky!

Zdroj: New York Times, The Times, Instagram

 

Roller derby: Holčičí sport, který je víc než jen řežba na čtyřech kolečkách

Články, které by tě mohly zajímat