Právě vysíláme

Ruská televizní stanice chce vytvořit vlastní seriál o ČERNOBYLU. Za výbuch v něm může agent CIA

9. června 2019 12:10
Ruská televizní stanice chce vytvořit vlastní seriál o ČERNOBYLU. Za výbuch v něm může agent CIA

Ruská stanice NTV se rozhodla, že jako reakci na nedávno ukončený seriál Černobyl vydá vlastní verzi seriálu o tomto neštěstí, a to s trochu jiným rozuzlením! Nový seriál popíše konspirační teorii týkající se údajné role amerického agenta CIA v jaderné elektrárně Černobyl.

Podle režiséra Alexeye Muradova popíše seriál ruské televizní stanice události kolem tragédie v Černobylu tak, „jak se doopravdy odehrály“. Muradov uvedl, že existuje teorie, podle které se Američanům podařilo infiltrovat do černobylské jaderné elektrárny a mnoho historiků dnes nepopírá, že se v den exploze na stanici vyskytoval agent „nepřátelské informační služby“.

Událost je podle nezávislého deníku The Moscow Times v Rusku stále tabu, navíc některá ruská média byla pobouřena tím, jak seriál prezentoval fungování Sovětského svazu. Tvůrci mini-série ovšem čerpali ze zápisků od lidí, kteří havárii zažili na vlastní oči.

Uvidíme, zda se nový seriál od stanice NTV dočká takového úspěchu, jako projekt HBO. Pokud jste Černobyl ještě neviděli, mrkněte na upoutávku níže.

Zdroj: The Moscow Times, Maxim, Instagram, Komsomolskaya Pravda, The Guardian, NTV, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat