Právě vysíláme

Šikovné české ručičky. Osmnáctiletý Radek si sám postavil dům

22. července 2022 9:10
Šikovné české ručičky. Osmnáctiletý Radek si sám postavil dům

Radkovi Pospíšilovi bylo šestnáct let, když začal pracovat na svém snu a stavět si vlastní domek. Dnes je o tři roky starší a konečně může říct: „Bydlím ve vlastním.“ Materiál ho vyšel na zhruba 450 tisíc korun.

Radek Pospíšil je osmnáctiletý student stavební školy v Karlových Varech. Na jeho příběh upozornil Deník, jehož redaktorům mladík dům představil. Jak uvádí mimo jiné na svém instagramu, kde průběh stavby dokumentoval, nápad postavit si vlastní dům dostal v šestnácti. Tenkrát ještě neměl představu, jak bude vypadat, chtěl pouze vlastní bydlení.

„Učil jsem se hlavně za pochodu a také jsem musel párkrát něco pokazit, abych se to naučil. Stavět jsem začal vlastně skoro bez zkušeností,“ uvedl student pro Deník. Jak je znát z jeho aktuálních videí, dnes už zvládá stavařinu vlastně bez problémů. A využívá také zbytkový materiál, z něhož si udělal schody nebo televizní stolek.

Do svého vysněného domu se Radek přestěhoval teprve před pár dny. Zatímco v dolním patře má koupelnu s vanou a pračkou, kuchyni a obývací prostor, v horním patře najdete ložnici.

Podle osmnáctiletého studenta bylo nejhorší vytrvat a se vším neseknout. Na stavbu chodil každý den po škole. „Večer jsem se pak ještě učil do školy a také sdílel obsah na sociální sítě, hlavně Instagram,“ přiblížil Pospíšil v rozhovoru, jak vypadaly poslední tři roky jeho dny. A pauzu si nedával ani o víkendech.

Stavař tak dokazuje, že to s mladou generací přeci jen nevypadá tak špatně, jak mnozí tvrdí, a umí pracovat i rukama. Spoustu rad dostal od otce, který se budováním dřevostaveb živí, na hodně věcí ale přišel sám. Jak Radek prozradil, celý domek ho stál zhruba 450 tisíc korun.

Články, které by tě mohly zajímat