Právě vysíláme

ŠVÉDOVÉ představili auta přímo ze světa sci-fi! Co nabídnou?

10. července 2018 12:10
ŠVÉDOVÉ představili auta přímo ze světa sci-fi! Co nabídnou?

Švédská automobilka Koenigsegg představila novinky! V čem se liší od ostatních sportovních aut? Pokoříte v nich rychlost 400 km/h?

Švédská značka Koenigsegg není jen známá tím, že vyrábí zatraceně rychlé auta, ale i tím, že trochu propojuje realitu se světem sci-fi. Švédové teď představili dva nové modely z veleúspěšné série Agera RS a pojmenovali je Thor a Vader.

ČTĚTE TAKÉ: ASTON MARTIN představil svůj zatím nejdokonalejší model. To bude jízda!

Obě auta jsou tradičně vybavené zadními spoilery. Jejich nízké těžiště a aerodynamický design jim umožní pokořit rychlost 400 km/h. Thor a Vader vás sice do vesmíru nedostanou, ale s takovou rychlostí si v něm budete připadat jako v kosmické lodi!

S těmito dvěma modely chce Koenigsegg ukončit výrobu slavné série Agera RS. To je velmi smutná zpráva pro milovníky automobilů a pro všeobecné vyznavače nové technologie, jelikož právě tato série několikrát pokořila rychlostní rekord na souši. Naposledy tomu tak bylo minulý rok, kdy jeden z vozů švédské značky v nevadské poušti dosáhl rychlosti 447,19 km/h!

Generální ředitel značky Christian von Koenigsegg uvedl, že švédská automobilka už chystá nástupce série Agera RS. Více se prý dozvíme na ženevském autosalonu příští rok. Uvidíme, čím nás tentokrát překvapí!

Zdroj: Topgear.com, Koenigsegg.com

18 her do auta, které vás zabaví na dlouhých cestách

Články, které by tě mohly zajímat