Právě vysíláme

Podle nové ankety jsou nejvlivnější osobnosti na Twitteru TAYLOR SWIFT a LIAM PAYNE

29. listopadu 2018 15:10
Podle nové ankety jsou nejvlivnější osobnosti na Twitteru TAYLOR SWIFT a LIAM PAYNE

Být aktivní na sociálních sítích nezaručuje sledovanost! Alespoň tak to vidí analytická firma Brandwatch, která vydala výsledky letošní ankety Nejvlivnější osobnosti roku na Twitteru. Podle nových dat vládnou této sociální síti hudebníci, hlavně Taylor Swift a Liam Payne. Americká zpěvačka si připsala nejlepší skóre v anketě, přestože letos na Twitteru sdílela pouze 13 příspěvků.

Proč zrovna Taylor Swift?

Anketa zkoumala angažovanost na jednotlivé příspěvky a schopnost uživatelů ovlivnit veřejné mínění pomocí Twitteru. Taylor Swift v tomto ohledu získala úctyhodné hodnocení 98/100. Americká zpěvačka v kategorii žen porazila jiné vlivné osobnosti ze světa showbyznysu, například Katy Perry, Ellen Degeneres nebo Demi Lovato.

Poslední příspěvek Taylor Swift na Twitteru

Jak jsou na tom muži?

Velké překvapení se ale odehrálo v kategorii mužů, kde s nejlepším celkovým hodnocením vyvázl zpěvák Liam Payne. Ten porazil jiné silné osobnosti, například loňského vítěze Justina Biebera, nebo prezidenta Spojených států, Donalda Trumpa. Payna oznámení překvapilo a netrvalo dlouho, než anglický zpěvák poděkoval fanouškům za podporu.

Text v překladu zní:

Wow, nemůžu tomu uvěřit. Bez vás bych to nedokázal… Díky, že posloucháte.

Z výsledků ankety vyplývá řada jiných zajímavostí ohledně faktorů určující vlivnost na Twitteru. Ženy byly celkově vlivnější než muži a průměrný věk „influencerek“ (čili vlivných žen na sociálních sítích) byl zhruba o 8 let mladší, než jejich mužské protějšky.

Být kreativní ženou se na Twitteru prostě vyplatí. A samozřejmě nesmí chybět hudba!

Zdroj: Brandwatch.com, NME, Twitter, Instagram

Rozhovor s Máriem Petrejem, autorem Výstavy skutečných nahých mužů Voayer

Články, které by tě mohly zajímat