Právě vysíláme

TikToker Khaby Lame dorazí do Prahy, je jedním z oceněných na Global Social Awards

16. března 2022 15:07
TikToker Khaby Lame dorazí do Prahy, je jedním z oceněných na Global Social Awards

Druhý nejsledovanější tiktoker světa dorazí do České republiky. Khaby Lame je jedním z oceněných na letošním ročníku Global Social Awards a cenu si přijede do Prahy vyzvednout osobně. Aktuálně má na sociální síti 130 milionů fanoušků, v krátkých příspěvcích se tiše vysmívá příliš komplikovaným videím.

Global Social Awards přivezou velkou hvězdu. Do Prahy na předávání cen dorazí druhý nejsledovanější tiktoker Khaby Lame. Raketového vzestupu dosáhl díky své schopnosti zvednout lidem náladu. V příspěvcích se vysmívá příliš komplikovaným videím a místo toho ukazuje jejich jednodušší verzi.

Unikátní jsou jeho videa tím, že v nim nemluví. Naopak používá neverbální projev. Sází na sympatický obličej a gesta, která znají všichni. Vrtí hlavou, koulí očima nebo předvádí udivení. Jeho mimika se stala ikonickou a zapsala se do historie komunikace sociálních sítí. Lame totiž od základu vytvořil inovativní trend v univerzálním jazyce, v jazyce gest.

V lednu letošního roku vydal Lame svůj první komiks Super Easy, v němž vypráví o své minulosti, vášních a také schopnosti zvednout náladu lidem v okolí i publiku na sociálních sítích.

Právě minulost tiktokera je zajímavá. Narodil se v roce 2000 v Senegalu. Když mu byl rok, rodiče se přestěhovali do Itálie, kde v dospělosti získal práci dělníka v továrně. V březnu 2020 o ni přišel kvůli Covidu a namísto toho, aby si začal hledat novou, jak si to přál jeho otec, začal se věnovat TikToku. Dnes má na něm přes 130 milionů sledujících, což z něj činí druhého nejpopulárnějšího influencera na této sociální síti.

“Myslím, že Khaby Lame mění hru a posouvá hranice komedie, aniž by musel říct jediné slovo. Jeho celosvětová popularita je neuvěřitelná a je velmi inspirující sledovat, kolik tváří dokáže rozesmát,” říká Ross Smith, influencer a člen poroty letošního ročníku Global Social Awards.

Letošní ročník proběhne 25. května v Praze, jeho tváří se stala světová topmodelka Karolina Kurková.

Články, které by tě mohly zajímat