Právě vysíláme

Tip na letní festivaly! Tyhle brýle umožní člověku vidět na pódium i přes vyšší fanoušky

9. června 2019 16:10
Tip na letní festivaly! Tyhle brýle umožní člověku vidět na pódium i přes vyšší fanoušky

Letní festivaly se blíží mílovými kroky a příprava na ně by se neměla podcenit. Tyhle brýle by ve vaší „výbavě“ rozhodně neměly chybět! Obzvlášť, pokud jste menšího vzrůstu…

Lidé menšího vzrůstu mají konečně šanci, že při živých koncertech uvidí i přes daleko vyšší fanoušky. Pomoct by jim měly tyhle brýle, které vynalezl Dominic Wilcox. Ten už pár let vymýšlí nejrůznější kreativní šílenosti. Tu a tam se z nějaké stane virální záležitost. Takovým případem je i jeho poslední vynález: speciální brýle na koncerty.

A jak tenhle nápad vznikl? Dominic to popsal na svém Facebooku. Prý byl na koncertě, podíval se za sebe a spatřil malou ženu, která tančí. Prý nemohla mít nejmenší šanci vidět na kapelu. Wilcox tak začal přemýšlet nad tím, jak by malým lidem mohl existenci na koncertech usnadnit.

Brýle fungují na principu periskopu. Vede z nich třicet centimetrů dlouhá tyč, která má na svém konci větší zrcadlo. Takže pokud se podíváte do dolních okrajů brýlí, uvidíte díky odrazu světla tam, kam byste normálně přes vysoké lidi neviděli.

Celá záležitost je samozřejmě myšlena jako vtip. Ale při troše snahy by se jistě dala sestrojit i doma. Naznačený princip najdete na fotografiích.

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat