Právě vysíláme

To je výhled! Které rozhledny v Česku stojí za to navštívit?

6. června 2018 13:30
To je výhled! Které rozhledny v Česku stojí za to navštívit?

Léto sice ještě nezačalo, avšak podle krásného počasí a vysokých teplot to už skoro vypadá, jako by tu bylo. A jaká je nejlepší věc na létě? Bezesporu výlety!

Pokud chcete se svým partnerem či přáteli zažít opravdu příjemný den, doporučujeme vám vyrazit na rozhlednu. V naší zemi je jich totiž hned několik a my vám zaručujeme, že vás očarují svou krásou. A ten výhled z nich? To je paráda!

Zde je seznam těch NEJ:

1. KLEŤ

Severozápadně od Českého Krumlova se vypíná 1 084 metrů vysoký kopec Kleť s restaurací, televizním vysílačem, hvězdárnou, a hlavně krásnou rozhlednou, která byla postavena v roce 1825 a patří tak mezi vůbec nejstarší rozhlednu u nás. Výhled z ní si zamilují snad všichni.

2. PETŘÍNSKÁ ROZHLEDNA

Petřínská rozhledna je chloubou našeho hlavního města. Stojí na Malé Straně a jejím architektem byl František Prášil, který ji zhotovil podle pařížské Eiffelovy věže. Výška rozhledny je 60 metrů, k výhledu se dostanete točitým schodištěm po 299 schodech.

3. KRÁSENSKÝ VRCH

Krásenský vrch je zalesněný kopec na náhorní plošině Slavkovského lesa. Na jeho vrcholu se tyčí překrásná kamenitá rozhledna, jenž je chráněna jako kulturní památka České republiky. Postavena byla v době hospodářské krize a během druhé světové války nesla jméno Adolfa Hitlera. Velké opravy se dočkala až v roce 1996 a otevřena veřejnosti byla o rok později. Dnes je celoročně volně přístupná a je vhodná jak pro pěší turisty, tak pro cyklisty na horských kolech.

4. BOHDANKA

Rozhledna Bohdanka se nachází u obce Bohdaneč na Kutnohorsku v nadmořské výšce 498 m. Jedná se o nejvyšší dřevěnou rozhlednu v Česku. Kromě výhledu na okolí obce Bohdaneč má být za pěkného počasí vidět na ŘípKrkonoše a jižní Čechy.

Zdroj: Wikipedia

Fakt netradiční svatební fotky. Najdete tu inspiraci pro svůj den D?

Články, které by tě mohly zajímat