Právě vysíláme

Tomáš Klus bojkotuje Českého slavíka 21. Galavečeru se nezúčastní

5. listopadu 2021 12:40
Tomáš Klus bojkotuje Českého slavíka 21. Galavečeru se nezúčastní

Galavečer obnovené ankety Český slavík 21 proběhne v pátek 19. listopadu 2021. Už nyní se však ví, kdo na akci nedorazí.

Tomáš Klus se rozhodl anketu bojkotovat a na svém Instagramu uvedl, že na galavečer nedorazí. Zpěvák si totiž pevně stojí za svými názory a je opravdu důsledný. „Omlouvám se, ale slovo platí. Můj bojkot akcí, kde jakýmkoli způsobem participuje Ten svěřenecký fond, se bohužel vztahuje i na vzkříšeného Slavíka. Je to jeden ze dvou důvodů. Ten druhý to na sebe řekne sám. Akce se nezúčastním. Nic ve zlém. Jenom důslednost. V úctě, T. napsal a zveřejnil snímek z doby, kdy si vítězného slavíka odnesl domů. Klus před třemi lety uvedl, že nebude vystupovat na akcích, koncertech a festivalech, které sponzoruje koncern Agrofert.

Anketa se vrací na hudební scénu po čtyřleté pauze s novou strukturou hlasování, jejímž autorem je prezident Českého slavíka 21 matematik a podnikatel Karel Janeček. V minulém hlasování za první místo dávali tři body, za druhé dva a za třetí jeden bod. Principem hlasování D21 je, že každý volič má více hlasů. Konkrétně v Českém slavíku 21 může hlasující zvolit až pět interpretů, kterým chce dát svůj hlas.

 

Články, které by tě mohly zajímat