Právě vysíláme

Top 5 atypických atrakcí v New Yorku

4. září 2018 12:10
Top 5 atypických atrakcí v New Yorku

Chcete si užít New York tak, jako výherci soutěže Poraz Mareše? Důležité je plánování. V americké metropoli je toho opravdu hodně k vidění a kromě „klasických“ turistických atrakcí tu naleznete i atypické atrakce, které stojí určitě za návštěvu. Pět takových atrakcí najdete v našim krátkém seznamu. Co jim říkáte?

1. Ranní pochod Central Parkem

Neexistuje lepší místo, odkud poznáte New York mimo davy turistů, než Central Park. Obrovská přírodní oáza uprostřed betonové džungle v Manhattanu nabízí ideální prostředí na klidný pochod až po známý Harlem. V ranních hodinách tu potkáte místní běžce, kteří tu pilují fyzičku v naprosto neuvěřitelném stylu. Central Park je parádní v tom, že se jednotlivé části zcela liší od těch ostatních a na každém rohu lze objevit něco nového.

2. 9/11 Memorial Museum, Ground Zero

Při návštěvě New Yorku nelze vynechat prohlídku 9/11 Memorial Museum. Na místě, kde byl 11. září 2001 spáchán nejznámější teroristický útok v novodobých amerických dějinách, dnes stojí památní fontána a muzeum připomínající hrdinské činy členů newyorských bezpečnostních služeb v onen osudný den. Ground Zero, jak se místu přezdívá, je veledůležité místo jak pro místní, tak i pro americké občany.

3. USS Intrepid Museum

Bývalá letadlová loď USS Intrepid, kotvící v řece Hudson na západní části Manhattanu, je dnes muzeem všeho zajímavého a šíleného, co člověk kdy stvořil. Nechybí tu například vojenská letadla, helikoptéry, bývalý civilní letoun Concorde, či kosmický raketoplán. Atrakce si tu můžete prohlédnout, spolu s interiérem lodě, která během druhé světové války zažila bitvy na Tichém oceánu.

4. Top Of The Rock, Rockefeller Center

Mnozí tvrdí, že Empire State Building nabízí nejhezčí výhled nad New Yorkem. My s tímto názorem nesouhlasíme. Empire State Building sice nádherný výhled nabízí, ale je přece jen jedno místo v New Yorku, které ho v tomhle ohledu překoná: Top Of The Rock. Nejvyšší patro budovy pojmenované po podnikateli Johnu D. Rockerfellerovi je unikátní v tom, že si zde můžou návštěvníci prohlédnout Manhattan ze všech stran, včetně legendární Empire State Building (jak vidíme na snímku níže). Na Top Of The Rock nejsou tak rozsáhlé fronty, jako na Empire State Building a celkově je tu pohodlněji a klidněji, než na známější newyorské památce.

5. Ellis Island Immigration Museum

Muzeum nedaleko Sochy svobody je v mnoha ohledech zajímavější, než-li jeho daleko známější kolega. Na ostrovu Ellis Island totiž desítky let připlouvaly lodě s evropskými přistěhovalci a dodnes tu jsou rozsáhlé seznamy těch, kteří sem během minulého století dorazili. V muzeu se dozvíte například o problémech, se kterými se tu přistěhovalci z Evropy potkali a jak se přizpůsobili na nový styl života.

Zdroj: Instagram

Burning Man 2018: Takhle to tam vypadalo

Články, které by tě mohly zajímat