Právě vysíláme

TOP 5 měst v Česku, kam vyrazit na fotbal

26. června 2018 14:47
TOP 5 měst v Česku, kam vyrazit na fotbal

Česká republika sice na Mistrovství světa v Rusku chybí, ale to neznamená, že nejsme fotbalovou zemí. I v Česku se dá zažít parádní fotbalový zájezd a my jsme vám připravili 5 nejlepších měst, kde se konají nejlepší fotbalové zájezdy v ČR. Co našemu seznamu říkáte?

5. místo – Liberec

Krásná příroda a útulný stadion dělají z Liberce parádní destinaci pro fotbalové fanoušky. Pokud si den dobře naplánujete, stihnete i návštěvu Ještědu a prohlídku centrem města. Ať už je výsledek zápasu jakýkoliv, příjemná atmosféra města vám určitě zlepší náladu a poskytne unikátní fotbalový zážitek, který se vidí málokde.

Liberecká rozhledna a restaurace Ještěd

 

4. místo – Brno

Fotbalisté Brna sice minulý rok opustili spolu s Jihlavou nejvyšší fotbalovou soutěž v Česku, ale Brno je stále městem pro skvělé fotbalové zážitky, ať už na hřišti, či mimo něj. Městský fotbalový stadion Srbská je lehce dostupný MHD a nachází se nedaleko Technického muzea v Brně. Pokud tedy jedete s dětmi, tak máte o předzápasovou zábavu postaráno. Brno je zkrátka nádherné město. Krásná katedrála Svatého Petra a Pavla stojí určitě za návštěvu, spolu se Starou radnicí. Navíc, ať už je výsledek jakýkoliv, místní hospody jsou pro fotbalové fanoušky jako dělané!

Ikonická katedrála Sv. Petra a Pavla v Brně

 

3. místo – Ostrava

Baník Ostrava patří k českým velkoklubům a jeho fanoušci vytvářejí vždy bouřlivou a nezapomenutelnou atmosféru na stadionu i mimo něj. Ostravští se před třemi lety přestěhovali ze stadionu Bazaly do modernějšího stadionu ve Vítkovicích, a tak je cestou na stadion k vidění ikonický areál Dolní Vítkovice, kde se každý rok pořádá hudební festival Colours Of Ostrava. Mimo jiné může fotbalový fanoušek v Ostravě zažít skutečně přátelskou atmosféru místních (pokud tedy nejste fanoušci pražské Sparty) a příjemné prostředí Masarykova náměstí. Fotbal mají Ostravané v krvi, a proto je moravská metropole mimořádným městem jak na fotbalové, tak i na doživotní zážitky.

Masarykovo náměstí v Ostravě

 

2. místo – Praha

Výlet do Prahy je mimořádná událost pro každého fotbalového fanouška. „Pražáci“ jsou sice trochu zvláštní, ale i mezi nimi se dokáží najít příjemní, pohostinní lidé, kteří s vámi proberou zápasy, ať v české lize či v zahraničí. V Praze navíc není nouze o dobré hospody. U každého ze čtyř pražských klubů se nachází řada hospod, kam můžete před zápasem zajít „na jedno“, nebo po zápase zapít výhru. Pražské památky jsou jedny z nejznámějších v České republice, ale pokud chcete před zápasem v Praze zabít trochu času a nechcete nic utratit, tak park Stromovka nebo výlet ke Kyvadlu určitě stojí za zkoušku!

Pohled z Pražského Kyvadla na Vltavu

 

1. místo – Plzeň

Pivovar nedaleko stadionu, dostupné a (relativně) levné dopravní spoje a pěkný stadion. Co víc si fotbalový fanoušek může prát? Sídlo uřadujících mistrů ligy se v posledních letech proměnilo v jednu z hlavních fotbalových metropolí nejen v Česku, ale i ve střední Evropě. Fanoušci si pár hodin před začátkem zápasu můžou projít historickým centrem města a po zápase díky kombinaci nízké kapacitě stadionu a dobrých dopravních prostředků nehrozí, že by fanoušci čekali dlouhé hodiny v přelidněném davu. Plzeň po úspěchu místní Viktorie v posledních deseti letech doslova ožil fotbalem, a stalo se tak nejlepším městem, kam v Česku vyrazit na fotbalový zájezd.

Historické centrum Plzně

 

8 neošklivějších fotbalových dresů v historii

Články, které by tě mohly zajímat