Právě vysíláme

TOP 5 nejlepších hudebních festivalů v Česku!

25. července 2018 10:08
TOP 5 nejlepších hudebních festivalů v Česku!

Česká republika se za poslední léta stala festivalovou velmocí ve střední Evropě. Kvůli festivalům jako Colours Of Ostrava, Rock For People a Aerodrome Festival přijíždí do Česka každé léto hvězdy z celého světa a čeští hudební fanoušci nikdy předtím neměli tak široký výběr mezi festivaly, jako dnes. Tím ale vzniká jiný problém: Jak si má člověk mezi festivaly vybrat? Naštěstí jsme vám to usnadnili a sestavili jsme seznam pěti nejlepších hudebních festivalů v ČR. Souhlasíte s námi?

5. Finlandia Mácháč Beach Open-Air Festival

Zní to téměř ironicky, že zrovna v České republice najdete festival Beach Open-Air Festival. Jenže Mácháč není ledajaký festival. Nádherné prostředí na Máchově jezeře vytváří atmosféru jako na Ibize a každý rok na tento skvělý letní festival přichází ty nejlepší jména taneční a EDM hudby. Každý, kdo kdy festival Finlandia Mácháč Beach Open-Air Festival navštívil vám potvrdí, že se jedná o nezapomenutelnou akci.

 

4. Přehrady Fest

Jedinečné hudební představení, přátelské prostředí, zábava pro celou rodinu – to vše nabízí Přehrady Fest, který se letos koná na Slapech a ve Vranově. Přehrady Fest jako jeden z mála festivalů na světě nabízí celodenní program jak pro dospělé, tak pro děti, a každý rok přitahuje největší jména české hudební scény. Pokud tedy chcete své děti vzít na jejich první hudební festival a zároveň si samy užít skvělou hudbu, tak jedině na Přehrady Festu.

 

3. Colours Of Ostrava

Festival Colours Of Ostrava je žijící legendou mezi hudební festivaly v České republice a ve střední Evropě. Od jeho vzniku v roce 2002 přilákal festival české i zahraniční hvězdy jako Imagine Dragons, Sinéad O’Connor a Lenny. Areál Dolní Vítkovice nemá konkurenci. Bývalá železárna nabízí prostor pro menší pódia a intimnější představení, ale zároveň i mega-show na hlavní Česká spořitelna stage. Není náhodou, že je to jeden z nejpopulárnějších festivalů mezi hudebníky i mezi fanoušky. Letošní vydání se opravdu povedlo, tak uvidíme, s čím přijdou organizátoři příští rok!

 

 2. Aerodrome Festival

Aerodrome Festival vtrhl na festivalovou scénu hlavně v posledních letech, a to hlavně díky jeho kapacitě přilákat největší zahraniční hvězdy, které kdy v České republice na festivalu zahráli. Za poslední čtyři roky na Aerodrome Festivalu vystupovali Macklemore, Linkin Park, Lana Del Rey a Metallica – to se v Česku jen tak nevidí! Festival se letos poprvé přesunul do Panenského Týnce a změna prostředí mu prospěla. Částečně díky přesunu se letošní vydání zapsalo do dějin jako jeden z nejlepších hudebních festivalů všech dob a příští rok se určitě dočkáme dalších hvězdných jmen. Už teď se na Aerodrome Festival 2019 nemůžeme dočkat!

 

1. Rock For People

A je to tady – Rock For People je podle nás oficiálně nejlepším hudebním festivalem v České republice. Nabízí všechno, po čem by festivalový fanoušek toužil – jedinečnou atmosféru, krásné prostředí a neuvěřitelný výběr hudby. Fanoušci i hudebníci se na Rock For People rádi vrací a nelze se divit! Kde jinde najdete elektro stage v bývalém hangáru hned vedle hlavní stage s rockovým headlinerem? Rock For People je nejen český, ale i světový unikát. Jako jeden z mála festivalů v České republice si může říkat kultovní a s jistotou můžeme říct, že na něj budou lidé jezdit i třeba za padesát let!

Galerie: Jak by vypadaly mrtvé hudební legendy, kdyby ještě žily? Nejvíc nás dostal Jim Morrison!

Články, které by tě mohly zajímat