Právě vysíláme

V Kalifornii ví, jak prolomit ledy. Na rande tam chodí do lázní s ledovou vodou

2. ledna 2024 7:08
V Kalifornii ví, jak prolomit ledy. Na rande tam chodí do lázní s ledovou vodou

Kaliforňané nehledají lásku jen na obvyklých místech, jako jsou bar nebo pláž, ale třeba také v lázních s ledovou vodou v přímořském městě Santa Monica u Los Angeles. V lázních se totiž pořádají seznamovací akce pro nezadané, kterým se říká Icebreakers (Prolamování ledů), uvedla agentura Reuters, podle níž nehrozí, že ve vodě o teplotě blížící se nule by vázla konverzace.

Po úvodní meditaci a poslechu hudby se účastníci rozdělují náhodně do dvojic. Pár se pak společně noří do bazénku s vodou o teplotě tři stupně Celsia. Zaměstnanci centra je přitom vybavují voděodolnými kartičkami s otázkami jako „Co pro tebe znamená láska?“, o nichž mají dvojice během tří minut v bazénku diskutovat.

„Ze začátku bylo těžké soustředit se na otázky, protože se člověk soustředí na to, jak mu je zima,“ popsala 25letá tanečnice Caitlyn Moyer, která se zúčastnila seznamovací akce. „Ale pak jsme si tak nějak padli do oka a prostě se tak nějak začali soustředit na to, co oba cítíme, a bylo to jednoduché,“ doplnila.

Sedmadvacetiletý inženýr Miles Gibson, se kterým byla Caitlyn v bazénku, uvedl, že bylo „hezké mít někoho, kdo člověka podporoval“, zatímco si zvykal na teplotu vody. Gibson dodal, že chtěl na akci ukázat své autentické já a být otevřený všemu, co ho čeká. „Ne nutně hledat lásku, ale být otevřený a přijímat to, co se zdá být správné,“ doplnil.

Tyto seznamovací akce nedávno odstartovala firma IcePass, která se zaměřuje na saunování a otužování. Do 19. prosince uspořádala zatím tři koupání v ledové vodě spojené se seznamováním. Každého z nich se zúčastnilo zhruba 30 až 40 lidí. Sedm párů šlo na druhé rande a tři páry zůstaly spolu, komentoval výsledky seznamovací metody spoluzakladatel společnosti Kyle Cassidy.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat