Právě vysíláme

V londýnské nemocnici je k vidění film, na němž je spící DAVID BECKHAM

8. prosince 2019 12:10
V londýnské nemocnici je k vidění film, na němž je spící DAVID BECKHAM

Nemocnice Whipps Cross Hospital ve východní části Londýna má novou atrakci: filmovou projekci, na níž je spící David Beckham. Bývalý fotbalista se v této nemocnici narodil.

Zajímavé dílo

Hodinový film, který vystihuje spícího Davida Beckhama z roku 2004, má být poctou k bývalému kapitánovi anglické fotbalové reprezentace a zčásti má i uklidnit čekající pacienty. Projekt je dílem režisérky Sam Taylor-Johnson, která natočila  například film Padesát odstínů šedi.

Takto vypadá nová instalace v londýnské nemocnici

Takto vypadá nová instalace v londýnské nemocnici

Nemocnice Whipps Cross tento film získal po dohodě s prestižní londýnskou galerií. Video se spícím Beckhamem bude v čekárně k vidění do března příštího roku, poté se opět přesune zpět na svoje původní místo.

Podle expertky Sary Tinsley přemýšleli kurátoři galerie i nad tím, že video vystaví na nádraží, ve škole či na fotbalovém hřišti. Nakonec ovšem zvítězila nemocnice, jelikož to bylo prý nejvhodnější prostředí pro tohle dílo.

Co si o nápadu myslíte vy? Uvítali byste něco podobného v čekárnách v České republice? Napište nám váš názor do komentářů.

Zdroj: BBC, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat