Právě vysíláme

V říjnu do Prahy dorazí velkolepý koncert Star Wars: Nová naděje! Nenechte si to ujít

21. září 2018 10:10
V říjnu do Prahy dorazí velkolepý koncert Star Wars: Nová naděje! Nenechte si to ujít

15. října se v pražské O2 Aréně uskuteční mimořádné promítání filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje za doprovodu živého orchestru! Jedná se o vůbec prvním živém promítání filmu Star Wars (Hvězdné války) za doprovodu živého orchestru v České republice a vy u toho rozhodně nesmíte chybět!

Ikonický filmový soundtrack od Johna Williamse zahrají během promítání členové orchestru The City Of Prague Philharmonic Orchestra. Film se bude promítat na velkoplošném plátně o rozměrech 20m x 10m.

„Jsme potěšeni, že budou mít fanoušci Hvězdných válek poprvé v České republice možnost vidět legendární film s živou hudbou. Od prvních melodií až po poslední notu z pera Johna Williamse se jedná o naprosto přelomové dílo, které změnilo vnímání filmové hudby,” řekl za Disney Channel, jenž vlastní práva na film, Grant Watmuff.

Pražský koncert se uskuteční v pondělí 15. října 2018 v O2 areně v Praze. Bude se jednat o velký zážitek spojený s poslechem ikonické hudby a podívanou na kultovní snímek.

John Williams

Hudební skladatel John Williams je známý především díky hudbě ke všem devíti natočeným filmům ságy Star Wars. Za tu k prvně natočenému, Nová naděje, dokonce získal v roce 1977 cenu Oscar. Za práci na ostatních filmech série Hvězdných válek si následně vysloužil další čtyři nominace ocenění Americké Akademie.

Celkem je Williams držitelem čtyř Oscarů, sedmi cen Britské filmové akademie a dvaadvaceti Grammy. Za svou práci v průběhu kariéry byl Williamspadesátkrát nominován na Oscara, a tím se stal nejvícekrát nominovaným žijícím autorem. Celkově je na druhém místě za Waltem Disneyem.

V roce 2005 jeho hudbu k filmu Star Wars: Nová naděje označil Americký filmový institut za nejlepší americkou filmovou hudbu všech dob. Stejná hudba byla také národní knihovnou Kongresu zařazena jako esteticky, kulturně a historicky významnou. Kromě Hvězdných válek stál Williams u dalších devíti filmů, které patří mezi dvacet nejvýnosnějších snímků historie.

www.jvsgroup.cz/koncert/necht-vas-sila-provazi-zazni-v-rijnu-10270

 

Galerie: Star Wars ve stylu Tima Burtona

Články, které by tě mohly zajímat